Peter Handzuš Rôzne

Poprad sa už pripravuje na celoslovenskú vlnu GORILA

Celoslovenský protest Gorila pripravujú organizátori na 9.marca, čo je deň pred voľbami. Medzi mestami, ktoré sa pripoja do ďalšej intenzívnej vlny nebude chýbať ani Poprad.

Organizátori podtatranského mesta budú pred touto hlavnou demonštráciou pripravovať aj niekoľko otvorených diskusií v uzavretých priestoroch. Zapojiť sa môže široká verejnosť aj odborníci. //„Potrebujeme ľuďom vysvetliť posolstvo a ciele protestov Gorila aj na stretnutiach tohto typu. Mám pocit, že niektorí vnímajú naše kroky veľmi okrajovo, čo môže viesť k dezinformáciám a slabej motivácii prejaviť svoj názor a postoj. Radi by sme im aj takýmto spôsobom prezentovali základné požiadavky protestov, čo od toho môžu očakávať a prečo je potrebná ich vysoká účasť v uliciach,“ //vysvetlil hlavný popradský organizátor Zbyňo Džadoň.

Podtatranci chcú predvolebné obdobie maximálne využiť. Podľa ich slov sa budú sústrediť hlavne na spoluprácu s regionálnymi médiami. "Chceli by sme, aby sa 9. marca pripojilo do celoslovenského protestu Gorila čo najviac miest. Mne by sa páčilo, keby sa zúčastnili aj dediny. Nech je nás vidieť aj počuť. Ktokoľvek nás môže kontaktovať a požiadať o pomoc pri organizácii. Uvítame rozšírenú spoluprácu, " zdôraznila organizátorka Juliana Majdeková.

Dnes pokračujú demonštrácie v Martine, Ružomberku a Prešove. Organizátori sa dohodnú na ďalších krokoch 25.2. na celoslovenskom stretnutí v Banskej Bystrici.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM