Marián Handzuš Hokej

Poprad schválil prenájom zimného štadióna pre HC Lev

Popradské mestské zastupiteľstvo (MsZ) na svojom štvrtkovom mimoriadnom zasadnutí jednomyseľne schválilo prenájom priestorov zimného štadióna spoločnosti HC Lev Poprad.

Splnil sa tým jeden zo základných predpokladov, aby rovnomenný hokejový klub mohol pod Tatrami odohrať stretnutia nasledujúceho ročníka Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL).
Podľa primátora Antona Danka je spomínaný presne vymedzený dlhodobý prenájom mestského majetku za symbolické 1 euro ročne prípadom hodným osobitného zreteľa. „Otvárajú sa tým obrovské možnosti rozvoja nielen popradského, ale celého slovenského hokeja. Existencia prestížnej KHL v našom meste a regióne bude nepochybne významným impulzom pre cestovný ruch a rôzne ďalšie podnikateľské aktivity,“ uviedol pre TASR.
„Mesto Poprad všemožne podporuje tento mimoriadne zaujímavý projekt a vytvára mu v rámci svojich možností všetky podmienky. Jasným dôkazom je aj táto aktuálna jednomyseľná podpora MsZ. Žijeme v očakávaní, že sa odvážne plány už čoskoro premenia na realitu. Všetko je teraz už iba v rukách nášho zmluvného partnera, aby to dotiahol do úspešného konca či presnejšie povedané začiatku,“ dodal Danko.
Súčasťou dnešného uznesenia popradskej radnice sú aj dve zásadné podmienky. HC Lev Poprad, ktorý sa už vlani neúspešne snažil o vstup do KHL, musí do polovice mája predložiť doklad o platnej registrácii za účastníka súťaže a na vlastné náklady do konca tohto kalendárneho roka postaviť v Poprade tréningovú hokejovú halu. V prípade, že sa tak nestane, príslušná nájomná zmluva stratí platnosť.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM