Peter Handzuš Futbal

Poprad si poradil so Zvolenom

V sobotu videli diváci najrýchlejší gól a najvyššie víťazstvo Popradu v tejto sezóne.

FK Poprad – MFK Zvolen 3:0 (2:0)

Po anglickom týždni v ktorom Popradčania dokázali naplno bodovať , ako na domácej pôde proti mužstvu Trebišova, tak i na trávniku St. Ľubovne, odohrali naši chlapci zápas na domácom ihrisku proti mužstvu Zvolena.

Fanúšikovia , ktorí nestihli úvod zápasu môžu ľutovať, lebo hneď z úvodného rozohratia, Popradčanom vyšla akcia na ktorej začiatku bol Pitoňák a gólovú koncovku ponad vybiehajúceho brankára Zvolena zakončil Maťaš a Poprad v prvých sekundách zápasu viedol 1:0. V 12.min. Poprad pokračoval v tlaku. Rams potiahol loptu po krídle, odkiaľ našiel nabiehajúceho Pitoňáka, no jeho jedovka z prvej skončila na rukaviciach gólmana Zvolena. V 14.min. ukázal svoje technické schopnosti Kubus, keď sa dokázal preštrikovať obranou súpera a pohotovou strelou, vystrašil hosťujúceho gólmana Vreštiaka. V 20.min. sa pokúšali hostia ohroziť popradskú bránku zo štandardky, ktorú zahrával Debnár, no tá skončila tesne vedľa pravej tyče domácej brány. V 29.min. sa s podobnej situácie pokúsili o ohrozenie hosťujúcej brány aj domáci, menovite Maťaš, no ani jeho strela si nenašla želaný cieľ. Popradčania nevyužili niekoľko sľubných príležitostí, ale v 42.min. sa tešili po druhý krát, keď krásnu kombinačnú akciu po osi Pitoňák, Kočiš, Maťaš, posledne menovaný dokázal obstreliť vybiehajúceho Vraštiaka v bráne Zvolena a rozvlniť súperovu sieť 2:0.

Gól do šatne Popradčanom pomohol a druhý polčas sa už niesol úplne v ich réžii. Popradskí diváci neraz tlieskali umným akciám, aké predviedli hráči Popradu . V 50.min. sa na tri krát domáci pokúšali loptu dopraviť do siete Zvolena. Nebyť pohotových zákrokov hosťujúceho brankára Vraštiaka, bolo by o osude zápasu rozhodnuté už skôr. V 54.min sa znova zaskvel brankár hostí, keď dokázal vychytať Kubusa i následne na dva krát zakončujúceho Maťaša. V 60.min. mohol Maťaš zavŕšiť svoj dobrý výkon hetrikom, no gólman Zvolena bol proti a jeho lob mu v poslednej chvíli vyškriabal na roh. Z následného rohu mal gól na hlave Kubus, ale aj v tomto prípade bol brankár hostí na svojom mieste. Popradčania sa dočkali v 66.min. po rohovom kope Kočiša sa lopta odrazom dostala na kopačku Kubusa, ktorý perfektnou strelou z voleja nedal inak veľmi dobre chytajúcemu gólmanovi hostí žiadnu šancu a upravil na 3:0. Hoci sa po góle ešte sympaticky hrajúci hostia snažili o zvrat, popradská obrana na čele s gólmanom Huszárikom už v tomto zápase žiadnu možnosť na drámu nepripustila a tento zápas Popradčania v pohode dotiahli do víťazného konca .

Zostava FK POPRAD: Huszárik – Daško, Bendík, Dulovič- Vitkaj, Rams, Kočiš (83´.Rusňák), Kubus (70´. Compeľ), Tropp (45´. Pazúr) -Pitoňák, Maťaš

Text: fkpoprad.sk

Poprad si poradil so Zvolenom
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM