Peter Handzuš Hokej

Poprad si zahrá aj siedmy semifinálový zápas

V šiestom semifinále play off hokejovej extraligy HC'05 Banská Bystrica zvíťazila nad HK Poprad 2:1 po samostatných nájazdoch, vyrovnala stav série na 3:3 a o finalistovi sa rozhodne v sobotu pod Tatrami.

V šiestom semifinále play off hokejovej extraligy HC'05 Banská Bystrica zvíťazila nad HK Poprad 2:1 po samostatných nájazdoch, vyrovnala stav série na 3:3 a o finalistovi sa rozhodne v sobotu pod Tatrami.

HC'05 B. Bystrica – HK Poprad 2:1 sn (0:0, 0:0, 1:1, –0:0, 1:0)
Góly: 46. Weissmann, rozh. sam. nájazd Sýkora – 48. Mlynarovič (Suchý, Kopecký). Rozhodcovia Ország, Jonák – Gajan, Valach, vylúčení 7:5, navyše Škovira (Poprad) za filmovanie, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 3427 divákov. Stav série 3:3.

Šieste semifinále malo dramatický náboj hlavne v tom, že Popradčania mohli rozhodnúť celú sériu a naopak, domáci zasa posunúť postupovú nádej opäť pod Tatry. Bezgólový stav po dvoch tretinách nezodpovedal priebehu, na oboch stranách sa zrodilo dostatok možností, no zlyhali strelci, aj v situáciách, ktoré zväčša prinášajú gól. V domácej bránke stál nepriestrelný Fedor, na druhej strane Melicherčík, obaja neomylní z diaľky i zblízka, po nahadzovaných pukoch a dorážkach. Prvú príležitosť si vypracoval po Bambúchovom nahodení pred bránku Tománek už v 2. min, prvú čistú šancu Vandas o minútu neskôr osamotený v nájazde na Fedora.

Úvodná tretina, keď ešte teč Lundberga zaváňal gólom, priniesla oveľa menej vzruchu ako druhá. Trochu ju ovplyvnila presilovka Popradu trvajúca štyri minúty po vylúčení Bambúcha, početná prevaha však vyúsťovala pravidelne v zápase doprázdna. Čo z toho, keď Wanvig i Svitana sa ocitli v čistých streleckých pozíciách a na druhej strane v oslabení pohrozil Hlinka po spolupráci s Lažom, skóre zostalo aj naďalej nemenné aj po pokusoch Krotáka a Svitanu a reflexných zákrokoch Fedora. Hráči sa predbiehali v zahadzovaní možnosti, pridali sa k nim ešte Hlinka v 33. min, potom Lažo i Tománek v prečíslení v 39. min a nezarodila ani strela hosťujúceho Rapáča zblízka.

Tretia tretina napovedala, že kto prvý rozvlní sieť, dostane sa do obrovskej výhody. Ofenzívnejšie sa do nej rozkorčuľovali domáci a nakoniec sa aj dočkali, v 46. min Weissmann zakončil svoju akciu sprava bombou spoza hráča. Radosť ‚baranov‘ trvala len necelé dve minúty, po strele Suchého od modrej a skrumáži pred bránkou puk tečoval Mlynarovič, v tej chvíli Fedor nemal v rukách hokejku, a na divákov zapôsobil gól ako studená sprcha. V 53. min si šiel na trestnú lavicu sadnúť Lažo, domáci sa ubránili, zopár spoľahlivých zákrokov opäť ukázal Fedor a zápas sa nasmeroval do predĺženia. Presne 3:17 min pred koncoom zaľahol puk v bránkovisku Jasečko, zabránil tak Hvilovi skórovať a trestné strieľanie Lažo zahodil, keď mu v rozhodujúcom momente skĺzol puk z hokejky. O niekoľko desiatok sekúnd neskôr netrafil dobre puk vo veľkej šanci Weissmann, následne si situáciu zopakoval taktiež bez efektu a ‚barani‘ premárnili ďalšiu tutovku rozhodnúť.

V predĺžení Paľov úplne zabudnutý pred Melicherčíkom v 62. min prestrelil, rozhodovalo sa napokon v samostatných nájazdoch, s jediným úspešným Sýkorom.

Text+foto: TASR

Poprad si zahrá aj siedmy semifinálový zápas
1
Galéria
pp_0324_bb-pp
11
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM