Peter Handzuš Hokej

Slovenské hokejistky zabojujú v Poprade o olympiádu. Vstupenky sú už v predaji

V Poprade zabojujú slovenské hokejistky od 7. do 10. februára a o jedinú miestenku na ZOH 2014 v ruskom Soči. Súperkami im budú tímy Dánska, Japonska, Nórska a Slovenska. Vstupenky na olympijskú kvalifikáciu žien v hokeji Poprade sú už v predaji.

Ilustračný obrázok k článku Slovenské hokejistky zabojujú v Poprade o olympiádu. Vstupenky sú už v predaji
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Zápasy Slovenska budú aj v televízii

„Kvalifikačný turnaj hokejistiek v Poprade o postup na zimné olympijské hry v roku 2014 je najvýznamnejšou hokejovou udalosťou na území Slovenska v roku 2013. Preto s plnou vážnosťou pristupujeme k organizácii podujatia,“ povedal pre webovú stránku SZĽH jeho generálny sekretár Otto Sýkora a doplnil: "Som rád, že po dohode s RTVS sa nám túto významnú športovú udalosť podarilo dostať aj na obrazovky verejnoprávnej televízie a zápasy našich hokejistiek uvidia diváci na Slovensku v priamych prenosoch.“

Hokejistky potrebujú podporu divákov

Na zimnom štadióne v Poprade sa v rámci kvalifikačnej C-skupiny predstavia štyri reprezentačné tímy. Najvyššie nasadeným tímom budú hokejistky Slovenska (v rebríčku IIHF na 7. mieste), nasledujú Nórky (10.), Japonsko (11.) a úspešné družstvo z olympijskej predkvalifikácie Dánska (19.).

„Slovenské hokejistky sú po vlaňajšom svetovom šampionáte v rebríčku IIHF na 7. mieste, pričom priamo na zimnú olympiádu v roku 2014 postúpilo prvých šesť družstiev ženského rebríčka IIHF. Vedenie Slovenského zväzu ľadového hokeja preto vyvinulo maximálne úsilie, aby sme jednu zo skupín olympijského kvalifikačného turnaja mohli zorganizovať u nás. Veríme, že domáce prostredie a podpora slovenských fanúšikov pomôže našim dievčatám k postupu do Soči,“ povedal riaditeľ organizačného výboru turnaja Roman Štamberský.

Ceny vstupeniek

Cena dennej vstupenky (dva zápasy) je 2 €. Vstupenky si záujemcovia môžu zakúpiť v predpredaji v sieti Ticketportal (kliknutím na link) a taktiež v deň zápasov priamo v pokladniciach ZŠ v Poprade.

Telesne postihnutí diváci (s jedným doprovodom) a taktiež mládež do 12 rokov bude mať na zápasy olympijskej kvalifikácie vstup voľný.

Program C-skupiny olympijskej kvalifikácie v Poprade:

štvrtok 7. februára
14.00 Nórsko – Japonsko
18.00 SLOVENSKO – Dánsko

piatok 8. februára
14.00 Nórsko – Dánsko
18.00 Japonsko – SLOVENSKO

sobota 9. februára – voľný deň

nedeľa 10. februára
14.00 h: Dánsko – Japonsko
18.00 h: SLOVENSKO – Nórsko

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM