Ľubomír Hudačko Hokej

Poprad už bez Záborského, končí aj Dmowski: Kto ešte z kádra odchádza a kto ostáva?

V Poprade končí aj Patrik Svitana. V drese s Kamzíkom na hrudi odohral celkovo 645 zápasov. Okrem neho opustia Poprad aj ďalší deviati útočníci.

Ilustračný obrázok k článku Poprad už bez Záborského, končí aj Dmowski: Kto ešte z kádra odchádza a kto ostáva?
Zdroj: TASR/František Iván

Viacerí hráči v tíme HK Poprad pred novou sezónou končia, iní zostávajú. Klub na svojej webstránke informoval o zmenách v kádri.

Hráči, ktorí ostávajú:

  • Obrancovia: Oldrich Kotvan, Oliver Turan
  • Útočníci: Andrew Calof, Peter Kundrik, Samuel Mlynarovič, Alex Šotek, Markus Suchý, Jakub Urbánek

S klubom mali podpísanú zmluvu aj na novú sezónu, prípadne sa dohodli na predĺžení zmluvy alebo im klub uplatnil opciu na predĺženie kontraktu.

V Poprade končí nateraz svoje pôsobenie Patrik Svitana. V drese s Kamzíkom na hrudi odohral celkovo 645 zápasov. Okrem neho opustia Poprad aj ďalší deviati útočníci.

Okrem Patrika Svitanu menia pôsobisko aj nasledujúci útočníci:

  • Peter Bates, Peter Bjalončík, Tyler Coulter, Ryan Dmowski, Dominik Jendek, Andrej Kukuča, Matej Paločko, Oleksandr Peresunko, Tomáš Záborský

„Niektorým z hráčov bola ponúknutá zmluva aj na nasledujúcu sezónu, rozhodli sa však pokračovať vo svojich kariérach v iných kluboch. Všetkým uvedeným ďakujeme za ich služby a k tomu, že prispeli k premiérovej výhre v základnej časti a želáme len to najlepšie v ich nových pôsobiskách,“ priblížili z HK Poprad.

A nasledujúcim hráčom skončila po sezóne 2023/24 platná zmluva a klub sa s nimi nedohodol na jej predĺžení, alebo nebol záujem o pokračovanie spolupráce z jednej, alebo druhej strany:

  • Brankári: Štefan Valluš
  • Obrancovia: Boris Brincko, Boris Česánek, Viktor Svedberg

archívne foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM