Ľubomír Hudačko Hokej

Poprad už má náhradu za Gerlacha, do tímu príde Kanaďan Calof a tvrdí: Chcem vyhrať titul

Rodák z kanadského hlavného mesta Andrew Calof strávil juniorskú časť kariéry v drese Princeton University v NCAA.

Ilustračný obrázok k článku Poprad už má náhradu za Gerlacha, do tímu príde Kanaďan Calof a tvrdí: Chcem vyhrať titul
Zdroj: Facebook.com/hkpoprad

Poprad rozšíril útočné rady o kanadského krídelníka Andrewa Calofa, ktorý podpísal s klubom zmluvu do konca aktuálneho ročníka, s opciou na nasledujúcu sezónu. HK Poprad o tom informuje na svojej webstránke.

"Rokoval som s viacerými tímami, ale keď prišla ponuka z Popradu, tak sme sa potešili a rýchlo sme sa dohodli. Viem, že je to skvelá organizácia so skvelými fanúšikmi a veľmi pokojné a pre rodinu dobré mesto. Vždy chcem vyhrať titul. Videl som, že chlapcom sa pomaly začína dariť a ja im chcem pomôcť svojim podielom,“ povedal po príchode Calof.

Kde doteraz pôsobil

„Som veľmi rád, že sme sa s Andrewom dohodli na zmluve 1+1 a našli tak náhradu za Maxa Gerlacha. Ide o technického hráča, ktorý má prehľad v hre a máme od neho očakávania, že pomôže tímu svojou produktivitou. Osobne mu prajem, nech sa mu u nás v Poprade darí,“ vyjadril sa o novej posile športový riaditeľ Július Koval pre klubový web.

Rodák z kanadského hlavného mesta Andrew Calof strávil juniorskú časť kariéry v drese Princeton University v NCAA.

Jeho ďalšie kroky smerovali na štyri sezóny do švédskej elitnej ligy, kde nastupoval za Skellefteu a Växjo. Nasledujúce dva ročníky strávil v KHL v Nižnom Novgorode a Čeľjabinsku.

Minulú sezónu začal v Chabarovsku a ukončil ju v drese švajčiarskeho tímu z Lausanne. Vo Švédsku získal dva majstrovské tituly.

Zdroj: ŠVPS SR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM