Monika Vengrínová Rôzne

Poprad už vyviezol vyše 40 ton lístia a toto ponúka bytovkám: Pomocná ruka, ktorú škoda nevyužiť!

Jeseň je síce krásne ročné obdobie, ale upratovať treba viac ako inokedy. Popadané lístie sa kopí, preto je potrebné ho odhrabávať a odvážať. Takto mesto z niektorých popradských častí odviezlo už viac ako 40 ton. A bytovkám ponúka pomocnú ruku.

Ilustračný obrázok k článku Poprad už vyviezol vyše 40 ton lístia a toto ponúka bytovkám: Pomocná ruka, ktorú škoda nevyužiť!
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

„Padajúcemu lístiu venuje samospráva pozornosť už od polovice októbra, odkedy bolo prostredníctvom malých obecných služieb (MOS) vyhrabaných a odvezených viac ako 40 ton lístia,“ uviedol hovorca mesta Poprad Marián Galajda s tým, že sa čistili cintoríny Veľká, Sp. Sobota, Matejovce a Stráže, ďalej Námestie sv. Egídia, Sobotské námestie, Velické námestie a v meste Poprad ulice J. Curie, Alžbetina, Murgašova, D. Tatarku, 1. mája, Hviezdoslavova, Mnoheľova, Nábrežie J.Pavla II., Zvarov park, okolie Domu kultúry, Slovenského odboja, časť Huszovej ulice a veľká kruhová križovatka.

Ako hovorca ďalej dodal, popri hrabaní lístia sa súbežne zametajú aj chodníky a keďže lístie padá priebežne, pracovníci MOS sú operatívne nasadzovaní postupne v rôznych častiach mesta. Okrem toho samospráva ponúka i bezplatný odvoz vyhrabaného lístia a trávy spoločenstvám bytových domov, ktoré v tomto čase organizujú brigády na vyčistenie okolia bytových domov.

„Keďže mesto spravuje niekoľko tisíc metrov štvorcových zelene a pri takom rozsahu nie je možné zabezpečiť okamžité vyčistenie a vyhrabanie všetkých plôch, každú pomoc zo strany obyvateľov, ktorým záleží na vzhľade mesta privítame. Pre spoločenstvá a bytové domy, ktoré si zorganizujú takéto brigády, vieme zabezpečiť odvoz vyhrabanej trávy a lístia,“ uviedla Daniela Polaštiková z oddelenia životného prostredia MsÚ v Poprade.

Polaštiková dodala, že odpad je najlepšie uložiť do vriec a následne potom nahlásiť na Mestský úrad v Poprade, a to odboru výstavby na oddelenie životného prostredia. Po nahlásení bude takto zhromaždený odpad odvezený bezplatne.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM