Martin Sýkora Hokej

Poprad v ďalšej sezóne s ďalšou kanadskou akvizíciou: Max Ross posilou kamzíkov

Vedenie hokejového tipsportligistu HK Poprad postupne zverejňuje mená nových posíl. Po niekoľkých slovenských hokejistov prišlo aj na kanadskú školu.

Ilustračný obrázok k článku Poprad v ďalšej sezóne s ďalšou kanadskou akvizíciou: Max Ross posilou kamzíkov
Zdroj: HK Poprad

Najnovším prírastkom v tíme trénera Romana Stantiena je 28-ročný kanadský obranca Max Ross. Informovala o tom oficiálna webová stránka. Ross strávil uplynulé dve sezóny v klube Gap, v ktorého drese odohral celkovo 96 zápasov v najvyššej francúzskej súťaži. Na konto si pripísal 46 kanadských bodov (12 gólov + 34 asistencií). Predtým pôsobil v nižších zámorských súťažiach.

Kanadský obranca je po Jánovi Ťavodovi druhou novou tvárou v defenzíve Popradu. Dvadsaťsedemročný obranca sa pre pôsobenie v Poprade rozhodol veľmi rýchlo. „O možnosti obliecť si popradský dres som vedel už dávnejšie od môjho agenta, ktorého oslovilo vedenie Kamzíkov. Aj keď som mal viac možností na výber, jednoznačne som sa rozhodol pre Poprad. Po vypadnutí Zvolena v semifinále som aj tušil, že to tam bude cez leto kadejaké a zotrvanie som nepovažoval za reálne,“ povedal pre HK Poprad o návrate pod Tatry 191 cm vysoký a 102 kg vážiaci odchovanec zvolenského hokeja.

Zdroj: HK Poprad

Pokračovať v drese kamzíkov bude aj tridsaťjedenročný obranca Marcel Petran, ktorý pôsobí v Poprade od decembra minulého roku. Počas tohto obdobia stihol odohrať v drese s kamzíkom na hrudi 30 duelov s bilanciou 3 góly a 7 asistencií. Keďže bola s výkonmi tohto dobre stavaného hráča spokojnosť, klub sa s ním rozhodol predĺžiť spoluprácu aj pre ďalšiu sezónu. „S doterajším účinkovaním v Poprade som bol spokojný aj ja osobne. Po skončení sezóny ma vedenie oslovilo, či by som tu neostal aj naďalej. Ani chvíľku som neváhal. Keďže pochádzam z neďalekého Liptovského Mikuláša, nemám to domov ďaleko. V septembri mi ide syn do škôlky, aj preto to bola najlepšia alternatíva. Mám tu vytvorené veľmi dobré podmienky a aj vedenie vie čo robí. Toto nie je v dnešnej dobe na Slovensku pravidlom,“ vysvetlil pre klubový web Petran.

Okrem nich angažovalo vedenie klubu aj útočníkov Radoslava Macíka a Lukáša Paukovčeka.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM