Správy

V mestskej časti Matejovce opravili lávku pre peších, FOTO

V popradskej mestskej časti Matejovce opravili lávku pre peších zo Smetanovej ulice na Matejovské námestie.

Ilustračný obrázok k článku V mestskej časti Matejovce opravili lávku pre peších, FOTO
3
Galéria

Dôvodom bola zvýšená korózia konštrukcie, hlavne spodnej časti lávky, nefunkčné osvetlenie a poškodená hydroizolácia. Informuje o tom mesto na svojej webovej stránke.

Celková cena opravy predstavuje sumu približne 31.000 eur s DPH. „Táto lávka bola v kritickom stave a som rád, že sa nám ju podarilo zrekonštruovať ešte pred zimou,“ povedal primátor mesta Anton Danko.

Práce pozostávali z odstránenia korózie opieskovaním, výmeny a doplnení veľmi skorodovaných plechov v spodnej časti lávky. „Oceľová konštrukcia lávky sa ošetrila antikoróznym náterom, základným epoxidovým náterom a dvojitým vrchným náterom polyuretánovej modrej farby,“ vysvetlil riaditeľ Správy mestských komunikácií (SMK) v Poprade Peter Fabian.

Ako ďalej priblížil, pracovníci SMK urobili aj novú hydroizoláciu a zároveň na konštrukciu doplnili madlá pre chodcov. Taktiež odstránili poškodené osvetlenie, ktoré bolo nahradené novým vrátane elektroinštalácie. Ďalej položili novú dlažbu, demontovali aj poškodenú striešku lávky a namontovali novú.

Opravená lávka pre peších v Matejovciach
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM