Peter Handzuš Hokej

Poprad zaknihoval ďalšie víťazstvo na domácom ľade

HK Poprad - MsHK DOXXbet Žilina 2:0 v 22. kole extraligy

HK POPRAD – MsHK DOXXbet ŽILINA 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Góly: 8. Kroták, 10. Lundberg. Rozhodovali: Gašparík – Tornay, Valach, vylúčení: 6:7, navyše Nagy (Poprad) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 3355 divákov

Už v úvodných sekundách zápasu sa kamzíci pustili do súpera a prvú vizitku poslal Nagy. Potom Lapšanský, Škovira, Lunberg i ďalší doslova bombardovali Laca. Súper sa dostal do šance až v 6. minúte, keď vystrelil takmer od modrej Stupko. V polovici 8. minúty zľava medzi kruhmi ideálne prihral Nagy Krotákovi a ten ponad Laca skóroval. Po necelých dvoch minútach „všadebol“ Lundberg po nezištnej prihrávke dvojice Škoviru so Svitanom zvýšil na 2:0. Hostia sa väčšmi osmelili až v záverečnej časti tretiny. V 16. minúte dvakrát za sebou veľmi nebezpečne vyskúšal Nemec Melicherčíkovú pozornosť.
Do druhého dejstva vyšli Vlci z kabíny ako vymenení. Na začiatku 28. minúty začala početná presilovka hostí 5:3, avšak domáci ju prestáli bez väčších problémov a dokonca nebezpečne útočili na bránu hostí aj v oslabení. V druhej polovici strednej tretiny strelecký prach oboch súperov akoby zvlhol, hra sa prelievala zo strany na stranu, góly však neprichádzali.
Súperi v záverečnej tretine začali veľmi snaživo s túžbou po góle. Ich želania zostávali nevyslyšané, aj keď v 43. minúte po úniku Nemca musel domáci Melicherčík spozornieť. V 49. minúte „uletel“ kamzíkom žilinský Hájnik a Melicherčík mu musel vybehnúť oproti do polovice obrannej tretiny, aby zabránil gólu.

Zdroj: TASR

Poprad zaknihoval ďalšie víťazstvo na domácom ľade
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM