Pavol Hrabovský Hokej

Popradčan Mešár sa na uznávanom turnaji parádne uviedol: Pomohol k triumfu nad USA!

Popradský hokejista Filip Mešár prispel dvoma bodmi k výhre slovenskej osemnástky na Hlinka Gretzky Cupe.

Ilustračný obrázok k článku Popradčan Mešár sa na uznávanom turnaji parádne uviedol: Pomohol k triumfu nad USA!
Zdroj: HK Poprad

Slováci úspešne zdolali výber USA na Hlinka Gretzky Cupe, a to suverénnym výsledkom 5:2. Stretnutie sa nieslo v znamení hetriku Dalibora Dvorského. Popradčan Filip Mešár sa podieľal na víťazstve hneď dvoma bodmi.

Mladíci do 18 rokov si vo svojom prvom stretnutí na turnaji vybojovali zaslúžené víťazstvo. Už v prvej minúte dokázali využiť presilovku, kedy po asistencii od Mešára a Slafkovského, skóroval Peter Repčík. Slováci sa opäť radovali hneď v druhej minúte, kedy dokázal Dvorský pretlačiť puk do Szyszkovej brány.

Chlapci nezaváhali a v prvej tretine dokázali ešte raz udrieť. Gól si po krásnej akcii pripísal Juraj Slafkovský.

V druhej tretine sme sa opäť dokázali presadiť v presilovej hre. Nemcov odrazený puk našiel Dalibor Dvorský. Američanom sa podarilo znížiť na rozdiel dvoch bodov po góloch Zama Planteho a Jonaha Argertera. Znova však doplatili na nedisciplinovanosť, ktorú potrestal opäť Dvorský a pripísal si spomínaný hetrik. Pri tomto góle opäť asistoval Filip Mešár.

Slovenský výber si tak napravil chuť po vysokej prehre v prípravnom zápase s Ruskom, ktorý skončil stavom 3:9. Aj v tomto zápase bol aktívny Mešár, ktorý si pripísal dva body za gól a asistenciu. Slovenskú osemnástku ďalej čaká dnešný duel s Nemeckom, a to o 19:00 hod. S výberom Švédska sa stretnú už 4. augusta.

Sumár:

Slovensko 18 – USA 18 5:2 (3:0, 1:2, 1:0)

Góly: 1. Repčík (Slafkovský, Mešár), 2. Dvorský (Čiernik, Molnár), 4. Slafkovský (Moško, Repčík), 22. Dvorský (Nemec, Repčík), 44. Dvorský (Repčík, Mešár) – 26. Plante (Borgesi), 35. Argerter (Finley).

Vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0.

Rozhodovali: Baluška, D. Konc st. – Kacej, Synek, 500 divákov.

Zostavy:

Slovensko: Eliáš (Jurčák) – Moško, Nemec ©, Nátny, Štrbák, Kmec, Žabka, Krakovský, Nahálka – Mešár (A), Repčík, Slafkovský – Sýkora (A), Petrovský, Žlnka – Čiernik, Dvorský, Molnár – Kopecký, Suchý, Honzek.

USA: Szyszka (McNicholas) – Livanavage, Brzustewicz (A), Borgesi, Healey, Dorrington, Bocharov ©, Rinzel, Ali, Devlin – Hayes, Abraham, Plante – Aegerter, Lund, DeAngelo – Knuble, Clark, Laylin – Steenari (A), Finley.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM