Peter Handzuš Rôzne

Popradčania chcú bojovať proti Gorilám aj v ďalších protestoch

Piatkový protest zaktivizoval vyše 1200 Popradčanov, ktorí aj napriek 16 stupňovému mrazu vyšli do ulíc. Na Námestí sv. Egídia sa stretli všetky generácie s transparentmi nad hlavou a s presvedčením, že v tejto krajine sa stále dá niečo zmeniť.

Organizátori piatkového protestu Gorila II. v Poprade chcú dať veci do pohybu. Prvý protest v podtatranskom meste naznačil, že zmena je nutná a ľudia sú nahnevaní. Hneď po skončení zhromaždenia sa organizátor Zbyňo Džadoň skontaktoval s hlavnou organizátorkou bratislavského protestu Luciou Gálovou, aby mu objasnila ďalšie kroky z ich strany. „Nechceme byť pasívni. Je úžasné, že ľudia na protest prišli, vyjadrili svoj postoj, ale nemôžeme sa s týmto uspokojiť“, zdôraznil Džadoň, ktorý chce byť nápomocný pri realizácii konkrétnych krokov.

Jedna z organizátoriek popradského protestu Juliana Majdeková má predstavu rozšírenej spolupráce s právnikmi, politológmi či novinármi.** „Jedná vec je zorganizovať protest a ďalšia vec je navrhnúť presné kroky k zmene. Ja považujem za najakútnejšie zrušenie marcového termínu volieb. Je to prvá veľká úloha a boj o čas. Nechajme si priestor na to, aby boli podozrivé osoby objavujúce sa v spise Gorila naozaj prešetrené. Alebo chceme, aby sa dostali do vlády "Gorily“? Ako vieme, koho môžeme a koho nemôžeme voliť? Potrebujeme čas."**

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM