Peter Handzuš Správy

Popradčania si užívajú na korčuliach: O dve ľadové plochy je veľký záujem

Verejné korčuľovanie na zimnom štadióne v Poprade ani tento rok nefunguje. Záujemcovia o aktívny pohyb na korčuliach však majú možnosť využívať dve vonkajšie ľadové plochy.

Ilustračný obrázok k článku Popradčania si užívajú na korčuliach: O dve ľadové plochy je veľký záujem
Zdroj: TASR

„Sme radi, že o korčuľovanie na verejných ľadových plochách v meste je veľký záujem. Malá ľadová plocha, ktorá je určená predovšetkým našim najmenším korčuliarom do výšky 140 centimetrov, dotvára originálnu atmosféru v centre mesta a je otvorená počas pracovného týždňa od 15. do 19. hodiny,“ uviedol hovorca Popradu Marián Galajda.

Toto klzisko je otvorené aj cez víkend od 10. hodiny, malí Popradčania ho môžu využívať v sobotu do 20. hodiny a v nedeľu do 19. hodiny. Väčšia ľadová plocha pri Aréne, využívaná bez vekového obmedzenia, ožíva denne od 10. do 20. hodiny. Malá ľadová plocha je občanom mesta k dispozícii každú zimu od roku 2008, s prevádzkou veľkej ľadovej plochy začala samospráva o rok neskôr.

„Náklady na prevádzku oboch klzísk sú plne v réžii mesta. Najväčšiu položku predstavuje elektrická energia, ďalej je to voda a technický personál zabezpečujúci prevádzku verejných ľadových plôch. V priemere predstavujú náklady približne 120 eur denne, v závislosti od počasia,“ dodal Galajda. V teplejšom počasí je totiž väčší nárok na chladenie, naopak, vo väčších mrazoch náklady klesajú.

Popradčania majú o verejné korčuľovanie veľký záujem. K dispozícii maju dve ľado
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM