Hokej

Popradčania po 2 prehrách konečne zabrali: A v derby s Prešovom udržali čisté konto

Prvé dva góly dali obrancovia, ktorí prišli pred sezónou. Jedným z nich bol Tomáš Bokroš, ktorý je synom trénera Prešova, Ernesta.

Ilustračný obrázok k článku Popradčania po 2 prehrách konečne zabrali: A v derby s Prešovom udržali čisté konto
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Hokejisti Popradu po dvoch prehrách so skóre 2:8 zabrali doma naplno a v nedeľnom zápase 14. kola Tipos extraligy triumfovali nad Prešovom 3:0.

Brankár Anthony Peters si v drese „kamzíkov“ pripísal prvú nulu, keď zlikvidoval 24 striel súpera.

Premiérové góly v drese domácich si pripísali fínsky obranca Olli Vainio a Tomáš Bokroš.

Tridsaťjedenročný Kanaďan prišiel do Popradu v lete z majstrovského Slovana Bratislava.

Rozhodli detaily

„Myslím si, že to bol jeden z našich najlepších tímových výkonov počas celých 60 minút. Nebolo to pre mňa jednoduché, môžete urobiť aj viac zákrokov, no vždy to záleží na tíme. Chalani odviedli dobrú prácu a dosť mi pomohli. V zápase rozhodli detaily, či už ubránené oslabenia, hra v presilovkách alebo 5 na 5,“ povedal Peters, ktorého výkon vyzdvihol aj tréner Martin Hrnčár:

„Nula hovorí za všetko a verím, že mu to pomôže na psychiku, keďže neinkasoval. Anthony je skúseny brankár a v každom stretnutí podáva slušný výkon.“

Trápenie Prešova

Prešovčania sa trápia a zaznamenali už štvrtú prehru za sebou. Napriek tomu bol kapitán hostí Juraj Šimek spokojný s výkonom tímu:

„Mali sme veľa šancí, presiloviek, no nedali sme gól. Stále je to však začiatok sezóny a liga je veľmi vyrovnaná, no ak nebudeme efektívni, nemôžeme vyhrávať zápasy. Predchádzajúce dve stretnutia už boli lepšie, musíme stále pokračovať v našej hre a výsledky určite prídu.“

Prvé dva góly „kamzíkov“ dali obrancovia, ktorí prišli pred sezónou a doteraz zbierali len asistencie. Jedným z nich bol Tomáš Bokroš, ktorý odohral predchádzajúci ročník za Michalovce.

Trafil to šťastne

„Veľmi dôležité stretnutie pre nás, tešíme sa z výhry a bodov. Musíme ísť od zápasu k zápasu a zbierať víťazstvá, pretože ich nemáme toľko, koľko chceme,“ povedal 33-ročný obranca, ktorý v druhej tretine prekonal spoľahlivého Eugena Rabčana:

„Skôr som to chcel dávať na betón alebo dorážku, ale šťastne som to trafil medzi nohy brankára a teším sa.“

Jeho presný zásah sledoval jeho otec Ernest na lavičke Prešova.

Bokroš je spokojný

„Výsledkovo to vyzerá zle, keďže sme prehrali na nulu, no som veľmi spokojný s výkonom mužstva. Hrali sme dobrý hokej a chlapci si takto nezaslúžili prehrať. Musím byť však kritický, že aj veľké šance sme nedokázali premeniť. Za dva zápasy sme však dali jeden gól a preto strácame body,“ uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii kouč hostí Ernest Bokroš.

Prešov čakajú najbližšie tri stretnutia na domácom ľade, keď postupne privítajú Košice, Banskú Bystricu a Michalovce. Popradčania po prvý raz zvládli duel bez inkasovaného gólu a po dvoch prehrách opäť triumfovali.

Chytil aj nemožné

„Víťazstvo nás teší a veľmi sme ho potrebovali. Dnes to bolo o brankároch, Rabčan chytil aj nemožné a vďaka nemu nebol vyšší rozdiel. Ponúkli sme však Prešovu niekoľko šancí, hlavne po hrubých individuálnych chybách. Tešíme sa z troch bodov, no stále nie sme tam kde patríme,“ uviedol tréner Hrnčár. „Kamzíci“ v piatok cestujú do Zvolena, ktorému patrí 3. miesto v tabuľke.

Viac správ z Popradu a okolia:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM