Monika Vengrínová Rôzne

Popradčania sebe: Aj my rozhodujme o našom meste

Program Popradčania sebe je pre všetkých, ktorí sa chcú podeliť o svoje postrehy a návrhy a byť súčasťou diania v našom meste. Pozostávať bude z viacerých samostatných projektov, ktorých cieľom je na základe spoločnej diskusie prispieť k návrhu na riešenie danej problematiky v meste.

Ilustračný obrázok k článku Popradčania sebe: Aj my rozhodujme o našom meste
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

„Aj Popradčania, a mám na mysli obyvateľov všetkých mestských častí, rôznych vekových, odborných i záujmových kategórií, majú iste množstvo nápadov a očakávaní, ktoré by nielen centrum mesta, v ktorom žijú a pracujú, malo spĺňať. Občianske združenie Pre mesto preto prichádza s programom Popradčania sebe, ktorý dáva priestor každému, kto sa chce o svoje postrehy a návrhy podeliť s ostatnými. Program bude prebiehať formou diskusií so zaujímavými hosťami, workshopov, tvorivých dielní a výstav,“ vysvetľuje Ondrej Kavka, predseda združenia.

Program Popradčania sebe je apolitický a nesleduje žiadnu ideológiu. Bude pozostávať z viacerých samostatných projektov, ktorých cieľom je na základe spoločnej diskusie prispieť k ucelenému koncepčnému návrhu na riešenie vybranej problematiky v meste, či už je to doprava, rekreácia, verejné priestranstvá alebo cestovný ruch. Spoločné diskusie o rozvoji mesta majú ľudí spájať. Odbornými garantmi programu sú Prof. Ing. arch. Maroš Finka, PhD. zo Slovenskej technickej univerzity v Bratislave a Prof. Dr. Ing. Dietmar Scholich z Leibniz Universität v Hannoveri. Súčasťou každého projektu bude zároveň tím profesionálov, ktorý ho bude koordinovať. Výsledkom programu by malo byť zadanie pre architektonicko-urbanistickú súťaž na územie širšej centrálnej mestskej zóny v Poprade, so zameraním na Námestie sv. Egídia a priľahlých priestorov.

„Všetkých, ktorých dianie nielen v centre mesta zaujíma, majú dobrú náladu a chuť tvoriť, pozývame na úvodné verejné stretnutie, ktoré sa uskutoční 28.5.2014 o 17­.00 v kongreso­vej miestnosti Hotela Tatra. Tí, ktorí sa z rôznych dôvodov nemôžu zúčastniť, môžu svoje návrhy a nápady v podobe obrázku, grafiky či krátkeho popisu zaslať poštou na adresu združenia, elektronicky, prostredníctvom kontaktného formulára na našej webovej stránke alebo mailu na premesto@premesto.sk,“ dodáva Kavka.

Popradčania sebe
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM