Martin Sýkora Samospráva

Popradčania tešte sa: Odstavenie frekventovanej križovatky na celý deň

Z dôvodu asfaltovania bude frekventovaná križovatka na sídlisku Juh uzavretá. Kedy sa tak stane však nie je ešte presne známe, radnica hovorí o dvoch dňoch.

Ilustračný obrázok k článku Popradčania tešte sa: Odstavenie frekventovanej križovatky na celý deň
Foto: Martin Sýkora

Už v septembri bolo jasné, že frekventovaná križovatka pri kostole na sídlisku Juh dostane novú tvár. Zámerom je zlepšiť prejazd áut. Križovatka je vyťažená najmä počas hlavnej dopravnej špičky v ranných a popoludňajších hodinách, keď sa ľudia vracajú domov z práce.

Prestavba predstavuje rozšírenie jednotlivých ramien budúcej okružnej križovatky, výstavby stredového ostrovčeka a zvýšených dopravných ostrovčekoch na ramenách budúcej okružnej križovatky. "Na takto vytvorenú okružnú križovatku po úprave odvodnenia a povrchov vozoviek sa osadí nové zvislé dopravné značenie a na povrch vozoviek sa položí nové vodorovné dopravné značenie,“ vysvetlil v septembri vedúci urbanizmu a priestorového plánovania Mestského úradu v Poprade Ľuboslav Mlynarčík.

Práce začali hneď na jeseň a pokračujú rýchlym tempom. Mestská webová stránka informuje obyvateľov o ďalšej fáze, ktorá ovplyvní režim na celý pracovný deň.

„Z dôvodu asfaltovania budúcej kruhovej križovatky bude v závislosti od počasia v stredu 23.novembra alebo vo štvrtok 24.novembra 2016 v čase od 9:00 do 13:00 úplne uzatvorená križovatka ulíc L.Svobodu, Rázusova a Mládeže. Z Ul.L.Svobodu budú v tomto čase na 4 hodiny vytvorené dve slepé ulice končiace pri novovybudovanej kruhovej križovatke. Vjazd a výjazd z Rázusovej ulice v tomto čase nebude možný,“ informuje radnica prostredníctvom svojej stránky.

Križovatka je jedinou komunikáciou, po ktorej sa dá dostať do sídliskových vnútroblokov v tejto časti mesta. Obyvatelia by sa mali pripraviť na jednodňové komplikácie a vybaviť sa zvýšenou dávkou trpezlivosti – a to buď v stredu alebo vo štvrtok. Obmedzenie sa dotkne aj nemotoristov.

„Z celej Ul. L. Svobodu bude v uvedenom čase vylúčená MHD. Dopravu v lokalite budú riadiť príslušníci štátnej a mestskej polície,“ upozorňuje popradský magistrát v ozname. Po položení asfaltu by mala križovatke takmer úplne pripravená na svoje znovuotvorenie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM