Ľubomír Hudačko Správy

Popradčania to musia POLROKA vydržať: Začala očakávaná výstavba viacpodlažného parkoviska

Mesto priznáva, že pol roka výstavby bude náročným obdobím pre dotknutých obyvateľov. Výsledkom však bude parkovací komfort na sídlisku.

Ilustračný obrázok k článku Popradčania to musia POLROKA vydržať: Začala očakávaná výstavba viacpodlažného parkoviska
Foto: Filip Chudý / Zdroj: Dnes24.sk

Na Rastislavovej ulici v Poprade na sídlisku Juh III sa už realizuje výstavba parkoviska, jej doba je stanovená na 195 kalendárnych dní. Mesto Poprad o tom informuje na svojej webstránke.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

„V tomto čase nebude možné parkovanie na existujúcom parkovisku. Premávka vozidiel bude ovplyvňovaná výstavbou a dôjde aj k čiastočnej uzávierke komunikácií,“ vysvetľuje popradská radnica. Nutné bude preto parkovať mimo plochu existujúceho parkoviska, na ktorom bude uvedená investičná akcia prebiehať.

Bez náhradného parkovania

„Žiaľ, v najbližšom okolí nie sú možnosti náhradného parkovania. Výstavba náhradného – dočasného parkoviska by bola finančne aj časovo náročná a v blízkosti bytových domov nie je na to ani vhodná plocha. Obyvateľom navrhujeme použiť parkovisko pri viacúčelovej športovej hale Aréna na Uherovej ulici, prípadne iné lokality parkovacích plôch v meste,“ dopĺňa vedenie mesta.

Mesto priznáva, že pol roka výstavby bude náročným obdobím pre dotknutých obyvateľov. Výsledkom však bude parkovací komfort na sídlisku. A tiež verí v zodpovedný prístup, aby mesto nemuselo dať odtiahnuť žiadne auto na náklady jeho vlastníka. „Pozor tiež na vlastnú bezpečnosť pri prechádzaní okolo tejto plochy,“ doplnili na záver z mesta Poprad.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM