Monika Vengrínová Rôzne

Popradčanka sa prebojovala až do finále miss: Zoznámte sa s krásnou Romanou (18)

Je krásna, múdra, sebavedomá, ovláda jazyky a ide si za svojimi snami. Romana (18) sa z popradského kastingu prebojovala do semifinále, až napokon skončila medzi desiatkou najkrajších stredoškoláčok Slovenska. A toto všetko pre Poprad 24 o sebe prezradila.

Ilustračný obrázok k článku Popradčanka sa prebojovala až do finále miss: Zoznámte sa s krásnou Romanou (18)
Zdroj: Dnes24.sk

Romana Macková je štvrtáčkou gymnázia na ulici Dominika Tatarku v Poprade, kde navštevuje bilingválnu sekciu. Pred sebou má aktuálne ústnu maturitu zo slovenčiny a piaty ročník. Po ňom by chcela odísť do zahraničia, presnú predstavu o ďalšom štúdiu však zatiaľ nemá. „Veľmi ma bavia jazyky a cestovanie, tak možno by som išla študovať niečo s cestovným ruchom,“ prezradila finalistka, pre ktorú je v niektorých prípadoch skĺbiť školu so súťažou ťažšie, ale oboje sa snaží zvládať na 100%. Dôkazom je napríklad fakt, že sa počas cesty zo sústredenia pripravovala na štvorhodinovú písomnú prácu z nemeckého jazyka: „Keď človek chce, vie zvládnuť aj viac vecí naraz“.

Zo sústredenia rovno k zelenému stolu

Pôvabná Popradčanka sa do finále súťaže Miss stredných škôl SR dostala po tom, ako si s ďalšími štyrmi dievčatami z popradského kastingu vybojovala miestenku v semifinále. „Z kastingu som vtedy odchádzala veľmi šťastná. A čo je dôležité, verila som si. Verila som, že tentokrát to môžem dotiahnuť ďaleko,“ tvrdí Romana s tým, že skúsenosti s modelingom má zatiaľ len amatérske, keď mala párkrát možnosť fotiť v ateliéri.

Verí, že práve účasť v tejto súťaži jej môže otvoriť dvere do sveta krásy a odštartovať jej kariéru modelky. „Chcela by som skúsiť šťastie aj v iných súťažiach krásy a práve táto skutočnosť, že som finalistkou Miss stredných škôl, v nich môže pozitívne ovplyvniť moju účasť,“ myslí si Romana a je presvedčená, že táto súťaž je dôležitým medzníkom v jej živote.

Spolu s ostatnými finalistkami už má za sebou sústredenie v Prahe a najbližšie ich čaká ďalšie v Chorvátsku. Dočkať sa už nevie i ďalších destinácií a teší sa najmä na Nice vo Francúzsku, či Benátky v Taliansku. Z výletu sa však vráti deň pred jej ústnou maturitou zo slovenčiny, preto dúfa, že sa jej úspešne podarí skĺbiť sústredenie so školou.

Vo finále je jedinou blondínou

Okrem sústredení dievčatá čaká i kurz varenia s talianskym šéfkuchárom. Romana skúsenosti s kuchtením už má, i keď veľa jedál zatiaľ navariť nevie. „Dostala som od mamky kuchársku knihu, aby som sa toho naučila viac, ale od hladu by som neumrela,“ smeje sa a dodáva, že z tých jednoduchších jedál rada pripravuje kurací šalát podľa vlastného receptu, ktorý zatiaľ vždy všetkým chutil a nikoho ním ešte neotrávila.

Čo sa týka finálových súperiek, o tých si mladá Popradčanka myslí len to najlepšie: „Sú to veľmi príjemné, zábavné a pekné dievčatá. Nadviazali sme už spoločné priateľstvá a dokonca s tromi z nich som v každodennom kontakte. Dobre si rozumieme a nevieme sa dočkať chvíle, kedy sa opäť stretneme“. Napriek pekný vzťahom v kolektíve, šancu stať sa najkrajšou slovenskou stredoškoláčkou pre tento rok dostane len jedna. Ako vidí svoje šance Romana?

„Všetky sme pekné a každá je niečím výnimočná. V čom môžem mať ale ja výhodu je to, že ako jediná súťažiaca som blondínka,“ usmieva sa finalistka z Popradu, ktorá do súťaže išla s tým, že si verí, je pekná a myslí si, že by to mohlo vyjsť. Veľmi ju podporuje i jej rodina, priatelia a partner, s ktorým chodí už tri roky. Iní chlapci, hoci si s nimi veľmi dobre rozumie, podľa jej slov, majú u nej šancu už len ako kamaráti.

Má slabosť na topánky

Práve s kamarátmi a kamarátkami, či s priateľom, najradšej trávi svoj voľný čas. Rada tiež korčuľuje, chodí na jumping a dopraje si dlhý spánok. „Som schopná prespať aj trinásť hodín,“ priznáva a dodáva, že vo voľnom čase, ako každá žena, rada nakupuje. „Veľkú slabosť mám na topánky. Aby som si ich však mohla dopriať, zarábam si ako hosteska. Robím ju vždy, keď je príležitosť. Veľmi ma táto práca baví, spoznávam vďaka nej veľa skvelých dievčat a získavam zaujímavé kontakty.“

Kolieskové korčule najradšej vyťahuje na cyklistickom chodníku, odkiaľ má pekný výhľad na Tatry. „K tomu modrá obloha a skvelý deň sa môže začať,“ vyznala Romana, ktorá v zime nedá dopustiť na naše pekne vyzdobené mesto: „Keď celé námestie dýcha vianočnou atmosférou, všade je sneh a mesto je rozsvietené, vtedy si viem užiť vianočnú prechádzku mestom, stretnem priateľov a na chvíľu si oddýchnem od povinností.“

Tých má mladučká Popradčanka viac než dosť, stále však kráča za svojimi snami. A i keď človek, podľa nej, stretne na tejto ceste mnoho neprajníkov, tak, ako ich stretla i ona, je podľa nej potrebné nevzdávať sa, aj keď to na prvý raz nevyjde. „Je dôležité mať okolo seba ľudí, ktorí vždy podporia, podržia a neotočia sa chrbtom, keď to najviac potrebujeme. Hlavne neupustiť od toho, ísť si vždy za tým, po čom túžime. Žijeme predsa len raz, preto je potrebné si svoje sny splniť!“ uzavrela Romana.

Čítajte tiež: Mladé krásky bojovali o postup: V Poprade hľadali najkrajšiu stredoškoláčku, zábery z kastingu!

foto+video: archív Romana Macková

Atraktívna Romana očarila porotu miss
1
Galéria
Atraktívna Romana očarila porotu miss: Pozrite FOTO krásnej Popradčanky
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM