Peter Handzuš Hokej

Popradčanky skončili letnú prípravu. Do klubu prídu aj mladé dievčatá

Popradské líšky skončili s letnou prípravou. Teraz dievčatá dovolenkujú a koncom júla by mali začať s prípravou na ľade.

Ilustračný obrázok k článku Popradčanky skončili letnú prípravu. Do klubu prídu aj mladé dievčatá
Foto: Alojz Handzuš

Popradské líšky absolvovali letnú prípravu v mesiacoch máj a jún. Na tréningy do posilňovne chodilo 10–12 dievčat. Viacero hokejistiek v tom čase maturovalo, tak sa na sezónu budú pripravovať individuálne. „Skončili sme 30. júna a opäť sa stretneme 25. júla, kedy si dievčatá otestujeme, ako na tom sú. Hlavne tie cezpoľné, ktoré sa s nami nepripravovali,“ prezradil tréner ŽHK Porpad Ivan Bednár, ktorý sa hokejistkám v tréningoch na suchu venoval.

Tím ŽHK Poprad je viac-menej vyskladaný. Pribudlo viacero mladých dievčat. „Chceme ísť cestou omladzovania. Pribulo šesť mladučkých dievčat, ktoré už máme zaregistrované v našom klube,“ dodal popradský tréner. Na konci prázdnin by sa mal odohrať zápas o česko-slovenský pohár. Popradčanky si v súboji majsteriek zmerajú sily s pražskou Slaviou na štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Zmeny v ženskej lige

Ženskú hokejovú ligu bude na Slovensku v sezóne 2016/2017 hrať sedem tímov. K tímom Popradu, Prešova, Spišskej Novej Vsi, Krynice, Martina a Zvolena pribudli tento rok Košice. „Pomaly sa plní naša vízia, aby mala liga aspoň osem tímov. Na budúci rok sa možno pridá aj Žilina,“ povedal pre náš web Ivan Bednár, ktorý je zároveň aj predseda komisie ženského hokeja.

Aby hokejistky nevypadli zo zápasového rytmu, „ôsmym“ tímom budú žiaci. Kluby si vyberú, proti ktorým ročníkom tieto doplňujúce domáce zápasy odohrajú. Popradčanky si budú merať sily s ôsmakmi. Body za tieto zápasy sa ale do tabuľky zarátavať nebudú. Druhá liga sa bude hrať aj naďalej turnajovým spôsobom a je určená hlavne pre mladé nadané dievčatá.

Budúci rok MS aj olympijská kvalifikácia

Playoff ženskej ligy sa bude kvôli olympijskej kvalifikácii a ďalším reprezentačným termínom hrať len na dva víťazné zápasy. Štvrťfinále odohrajú tímy na 2.-6. mieste, víťaz základnej časti bude mať voľno. Na dva víťazné zápasy by sa malo odhrať aj semifinále a finále. Liga skončí pred majstrovstvami sveta, ktoré budú v 8.-14. apríla v Poľsku.

Popradčanky skončili letnú prípravu. Do klubu prídu aj mladé dievčatá
47
Galéria
Foto: Alojz Handzuš
Popradčanky skončili letnú prípravu. Do klubu prídu aj mladé dievčatá
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM