Peter Handzuš Basketbal

Popradčanky skončili po základnej časti druhé. Kvalitu kádra teraz preverí Banská Bystrica

Družstvo BAM Poprad už absolvovalo aj posledné kolo 1. ligy žien. Výsledkom ich niekoľkomesačného snaženia je druhé miesto pre oblasť východ. Teraz ich čaká náročná príprava na semifinálové meranie síl s víťazom západnej časti – družstvom ŠKP 08 Banská Bystrica.

Ilustračný obrázok k článku Popradčanky skončili po základnej časti druhé. Kvalitu kádra teraz preverí Banská Bystrica
Zdroj: Dnes24.sk

O pár slov k dosiahnutému výsledku sme požiadali najskúsenejšiu hráčku družstva Gabiku Husárovú. Jej bohaté hráčske skúsenosti získané pôsobením v extraligových i kvalitných zahraničných tímoch sú obrovským prínosom pre družstvo. Prístupom k tréningom i rozvahou na ihrisku je veľmi dobrým vzorom pre mladé dievčatá v družstve.

„Z 24 zápasov, 21 výhier a 3 prehry znamenajú pre nás druhé miesto po základnej časti v súťaži 1.ligy žien (východ). Sezónu sme začali domácimi zápasmi proti Starej Ľubovni a ŠŠK UNION Press Košice, ktoré sme vyhrali. V tomto víťaznom duchu sme pokračovali, až kým sme nenarazili na košický tím TYDAM UPJŠ Košice. V prvom zápase sme ich ešte dokázali poraziť, ale druhé meranie síl už ukázalo, že máme čo zlepšovať v útoku, ale hlavne v obrane, keďže sme prehrali o vyše 40 bodov! Ďalšie dve prehry opäť prišli v zápasoch s tým istým súperom. V druhom, nedeľňajšom zápase sme košičanky takmer porazili na ich palubovke, ale bohužiaľ sme nezvládli koncovku z taktického hľadiska a stretnutie sme nakoniec prehrali o tri body. Niektoré zápasy, či už proti Rožňave a Prešovu doma alebo Bardejovu vonku, sme vyhrali s vysokými rozdielmi. Ak by som mala zhodnotiť náš výkon počas celej základnej časti, bol veľakrát ako na hojdačke. Striedali sa momenty bojovných výkonov, ktoré predovšetkým vychádzali z dobrej obrany, s momentmi doslova urobeného basketbalu. Som veľmi rada, že do zápasov sa mohli veľakrát zapojiť všetky dievčatá, ktoré boli na daný zápas k dispozícii,“ konštatovala Husárová.

Pohľad na dosiahnutý výsledok ženského družstva z druhej strany – tréner Ján Hricko: „Po základnej časti skončilo družstvo žien na 2. priečke časti východ, čo hodnotím čiastočne uspokojivo. Absolvujeme minimálne prvé kolo playoff, čo sme určite aj plánovali, ale postúpiť sme mali z prvého miesta. Chuť a nasadenie dievčatám nechýbalo, ale v niektorých zápasoch sme pocítili mladosť a nerozvážnosť tohto tímu. Určite sa herný prejav družstva zlepšoval, ako aj výkony niektorých hráčok. Mrzí nás nízka úroveň 1. ligy žien časti východ. Z toho prameni aj náš najväčší problém a tým boli kvalitné zápasy, kde baby musia hrať pod tlakom a siahnuť na dno svojich síl. Tréning nám dal priestor na prípravu, ale nie na exekúciu dohodnutých obranných alebo útočných systémov. Ťažko nás preveria súperky, ktoré zdoláme o 50 bodov. Kvalitatívne vyrovnanejšie zápasy baby odohrali iba štyri a to s TYDAM-om Košice. Ideme ďalej a už teraz sa tešíme na prvú veľkú skúšku s Banskou Bystricou.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM