Peter Handzuš Šport

Popradčanky začali boj o bronz výhrou. Jednoduchý zápas to ale nebol

V tieni mužskej extraligy začali cez víkend aj boje o medaily v hokejovej lige žien. Hokejistky odohrali prvý zápas o bronz doma proti súperkám z Prešova.

Ilustračný obrázok k článku Popradčanky začali boj o bronz výhrou. Jednoduchý zápas to ale nebol
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Prvý zápas série o bronz medzi ŽHK Poprad a ŽHK 2000 – Šarišanka Prešov nebol taký jednoznačný, ako ho domáci fanúšikovia ženského hokeja čakali. Prešovčanky od úvodu veľmi dobre korčuľovali a snažili sa byť pri pukoch skôr ako domáce Popradčanky. Strelecky na tom boli obidva tímy rovnako. Na obidve brankárky mierilo v zápase po 24 striel.

V obidvoch tímoch už hrali posily z bratislavského ŠKP. Za Poprad nastúpili aj dvojičky Tatiana a Lucia Ištocyové a Lucia nakoniec dvomi gólmi rozhodla o tom, že Poprad v prvom zápase série o bronzové medaily nad Prešovom vyhral.

„Bol to mimoriadne rýchly zápas. Prešovčanky sú takisto doplnené o dievčatá z projektu ŠKP a bolo vidieť, že im to pomohlo. Korčuľovali, boli rýchle. Z našej strany to bol taký zoznamovací zápas. Bolo vidieť nezohratosť niektorých dievčat, ktoré prišli a chceli sa ukázať. Ale vyhrali sme, to je dôležité. Uvidíme čo bude zajtra,“ povedal po zápase tréner ŽHK Poprad Milan Skokan.

Série o zlato a bronz sa hrajú na tri víťazné zápasy. Druhý zápas odohrajú popradské dievčatá doma v nedeľu o 18:00 a budúci týždeň pocestujú do Prešova, kde bude séria pokračovať.

ŽHK Poprad – ŽHK 2000-Šarišanka Prešov 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Góly: 28. a 41. Lucia Ištocyová – 38. Stašová

ŽHK Poprad – ŽHK 2000-Šarišanka Prešov 2:1
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM