Peter Handzuš Futbal

Popradčanom v polovici zápasu došli sily. Cenné body proti Košiciam sa im ale podarilo ustrážiť

Futbalisti Popradu nastúpili na zápas 11. kola DOXXbet ligy Východ doma proti Košickej rezerve netradične v nedeľu. Takmer 1600 divákov videlo dva odlišné polčasy, z ktorých sa im určite viac pozdával ten prvý.

Ilustračný obrázok k článku Popradčanom v polovici zápasu došli sily. Cenné body proti Košiciam sa im ale podarilo ustrážiť
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Domáci vybehli na súpera aktívne a v prvej štvrťhodine ponúkli svojim fanúšikom niekoľko sľubných gólových príležitostí. Chýbal už len gól. Popradčania nepúšťali mladých Košičanov ani za poliacu čiaru a ihrisko doslova ovládli. Vykúpením pre Poprad bol moment zo 43. minúty, kedy nádhernú kombinačnú akciu zakončil Erik Malinňák, ktorý sa dostal za obranu Košíc a zoči-voči brankárovi nezaváhal.

Druhé dejstvo bolo oveľa viac bojovnejšie a z hostí bolo cítiť odhodlanie vyrovnať. Umná defenzívna hra popradských chlapcov však znamenala ubránenie najtesnejšieho rozdielu a tak sa domáci mohli doma opäť radovať z víťazstva.

Poprad nastúpil s novou posilou

Zaujímavou akvizíciou v domácom drese bol 31-ročný defenzívny stredopoliar Tomáš Sedlák, ktorý prišiel Popradu pomôcť svojimi skúsenosťami. Popradský rodák má za sebou bohatú kariéru doma i v zahraničí, veď v Ružomberku strávil najkrajšie obdobie svojej kariéry. V sezóne 2005/2006 získal s Liptákmi cenné double, keď vyhral najvyššiu súťaž a podieľal sa aj na zisku Slovenského pohára. Do Ružomberka sa neskôr vrátil ešte dvakrát, ale medzitým stihol angažmán i v Turecku, Rakúsku, či Maďarsku.

Naposledy pôsobil v Michalovciach a práve prvý štart za Poprad bol po dlhšej pauze pre Tomáša Sedláka špecifickým. Pred týždňom absolvoval premiéru práve na Zemplíne. Po Róbertovi Ujčíkovi je tak ďalšou významnou posilou Podtatrancov a v ostatnú nedeľu sa predstavil po prvýkrát domácim priaznivcom.

„V prvom rade som rád, že sme tento zápas vyhrali. Bol to ťažký zápas, pretože mladí Košičania hrali pekný kombinačný futbal. Bol som bez futbalu asi desať mesiacov a trénoval som v Poprade. Tréneri mali o mňa záujem a aj keď som mal v pláne ísť vyššie, som rád, že som ostal v Poprade,“ povedal po zápase s Košicami Tomáš Sedlák. V tíme má za úlohu priniesť do hry viac pokoja. „Tréner chce odo mňa, aby som podržal loptu a aby sme sa zbytočne neponáhľali. Postupne sa s mužstvom zohrávam,“ dodal.

Kormidelník FK Poprad Vladimír Lajčák tieto slová len potvrdil. "Očakávam od neho pokoj, lebo toto nám doteraz chýbalo. Potrebovali sme mentálne silného a vyrovnaného hráča. Tomáš je ten typ, ale desať mesiacov nehral a to sa na výkonnosti muselo podpísať. Dnes podal veľmi solídny výkon, i keď najmä v závere bolo vidieť, že nemá dostatočnú hernú kondíciu. Tvrdo na sebe pracuje a ukázal, že je hráčom na správnom mieste. V Poprade to všetko robíme kamarátskou dohodou, takže môžeme len dúfať, že podobne ako Robo Ujčík, s nami ostane čo najdlhšie.“

Hodnotenie zápasu trénermi:

Popradský tréner zároveň hodnotil najtesnejšiu výhru svojho tímu takto: „Mali sme dobrý prvý polčas, keď sme mladých Košičanov zaskočili agresívnou a rýchlou hrou. Dokázali sme si vypracovať šance z pekných akcií, ale dlho sme gól nevedeli dať. V druhom polčase na nás súper vybehol úplne inak. Začal nás viac napádať a lepšie pracovať s loptou. Začal to byť zápas o súbojoch a o tom, kto sa ako presadí. Videli sme menej pekných akcií, ale dôležité bolo, že sme do vyložených šancí Košice nepustili. V našich amatérskych podmienkach musíme začať zvažovať, či si môžeme dovoliť takýto aktívny štýl hry, pretože ku koncu sme zjavne došli so silami.“

K hodnoteniu zápasu v Poprade sa pridal aj tréner hostí Marek Fabuľa: „Prílišné chcenie vyvoláva chybičky krásy a najmä stredová formácia v prvom polčase veľmi rýchlo a ľahko strácala lopty. Súper z toho ťažil a hral takú typickú domácu hru. Párkrát sme aj s veľkým kúskom šťastia odvrátili gól, žiaľ jedno okienko v defenzíve domáci využili a išli do vedenia. Druhé dejstvo bolo diametrálne odlišné. Boli sme viac nebezpeční a vyrovnanejším partnerom pre domácich. Držali sme divákov v napätí a verili sme, že nejaký gól dáme.“

V tabuľke sú Popradčania aktuálne na piatom mieste so ziskom 17 bodov. Aj zápas 12. kola absolvujú na domácom ihrisku. V sobotu 11. októbra privítajú v NTC Poprad už o 14.30 1. FC Tatran Prešov.

Zdroj: FK Poprad

FK Poprad vs. MFK Košice B 1:0
18
Galéria
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk
FK Poprad vs. MFK Košice B 1:0
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM