Webnoviny - Kultúra

Popradčanom zaspieval Gott vďaka priateľovi Chudíkovi

Obrovské nadšenie v publiku vyvolal dnešný koncert Karla Gotta v Poprade.

Táto legenda československej populárnej hudby zaspievala vypredanej Aréne Poprad viacero svojich úspešných pesničiek. Odzneli hity ako Lady Carneval, Mám rozprávkový dom, ale aj nezabudnuteľná Včielka Maja, ktoré publikum spievalo spolu s Karlom Gottom. „Predskokanov“ Karlovi Gottovi robili Felix Slováček s Big Bandom, ktorí ho potom sprevádzali počas celého koncertu. V programe vystúpili aj Felix Slováček ml., speváčka Leona Machálková a Jiřina Bohdalová. Karel Gott musel na záver koncertu dať niekoľko prídavkov.

V niektorých okamihoch však ľudia mohli mať pocit, že sa ocitli na predvolebnom podujatí kandidáta na post prešovského župana Petra Chudíka. Česká herečka Jiřina Bohdalová vo svojom vystúpení hovorila o ružiach a vzťahu žien ku kvetom. Na konci vystúpenia, našla v kytici darovaných ruží lístok s menom darcu, ktorým bol Peter Chudík. Prekvapil aj samotný Karel Gott, ktorý Petra Chudíka označil na svojho priateľa. „Ja som sa veľmi tešil na tento večer, ktorého angažmán prebiehalo tak, že pri príležitosti môjho včerajšieho koncertu v Košiciach ma požiadal môj priateľ Peter Chudík, či by som neurobil predstavenie aj v Poprade,“ povedal v popradskej Aréne Karel Gott na začiatku svojho vystúpenia.

Karla Gotta nadchla aj myšlienka odovzdania finančného daru vo výške 10 000 eur, ktorú darovala Nadácia Nežný úsmev, ako organizátor koncertu, Horskej záchrannej službe. Riaditeľ Horskej záchrannej služby Jozef Janiga kandiduje za stranu Smer-SD do zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja. Finančný dar prišiel na pódium prišiel prevziať jeden z pracovníkov horskej služby. Výťažok z benefičného koncertu pre horskú službu odovzdal záchranárom minister zdravotníctva Richard Raši. Organizátori tiež nezabudli pripomenúť, že pomocnú ruku pri organizovaní koncertu im dala popradská radnica, ktorej šéf kandiduje do prešovského zastupiteľstva na kandidátke tej istej strany ako Peter Chudík. Napriek tomu, asi všetci ľudia, ktorí dnes prišli do popradskej viacúčelovej haly boli spokojní, že videli svoju hviezdu spievať naživo. SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM