Peter Handzuš Hokej

Kamzíkov nabudila strelecká efektivita. Košičania chcú popradského brankára zasypať strelami

Hokejisti HK Poprad využili domáce prostredie na sto percent a štvrťfinálovú sériu v súboji proti úradujúcemu vicemajstrovi z Košíc zrovnali na 2:2. "Oceliari" v oboch zápasoch kopili predovšetkým chyby v zadných radoch, Popradčania naopak využili ich zaváhania a boli strelecky efektívni.

Ilustračný obrázok k článku Kamzíkov nabudila strelecká efektivita. Košičania chcú popradského brankára zasypať strelami
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Doma je doma

„Z Košíc sme sa vracali za stavu 0:2, doma sme to chceli vyrovnať, čo sa nám podarilo a sme samozrejme spokojní. Ani v Košiciach sme nehrali zle a mali sme dostatok príležitostí na to, aby sme zvíťazili. Bohužiaľ, tam nám to nevyšlo. V domácom prostredí nám to sedí viac, išli sme do nich trošku viac a myslím, že práve to rozhodlo,“ uviedol popradský obranca Daniel Brejčák.

Podtatrancom sa v metropole východu nedarilo predovšetkým strelecky, no v domácom prostredí svojho súpera dokonale zaskočili a dovedna nastrieľali desať gólov, štyri v prvom a šesť v druhom stretnutí.

„V Košiciach sme dali málo gólov a povedali sme si, že doma musíme hrať oveľa lepšie dopredu, viac sa tlačiť do bránky i zvýšiť početnosť streľby. To sa nám podarilo a dali sme viac gólov. Boli sme doma, valcovali sme ich a dúfam, že v Košiciach budeme robiť to isté. Dúfam, že vyhráme čo najskôr a séria bude mať iba šesť zápasov,“ zaželal si útočník „kamzíkov“ Michael Vandas.

Košičania bez troch bekov

„Oceliarom“ chýbal od druhého zápasu obranca Martin Štrbák, po treťom už aj ďalší zadák Martin Chovan a vo štvrtom pred koncom druhej tretiny opustil ľadovú plochu i kapitán Marek Kolba.

„Samozrejme, každý z nich chýbal, ale my, ktorí sme na ľade musíme urobiť maximum a musíme ich zastúpiť tak, aby sme zvíťazili,“ skonštatoval obranca Michal Šeda a na margo košickej ofenzívy dodal: „Musíme chodiť čo najviac do bránky a brankára zasypať strelami. Keď vyšleme mnoho striel, tak určite nejaké góly padnú. V základnej časti nám to v Poprade strelecky išlo, takže si myslím, že to vieme.“

Pod Tatrami sa však Košičanom vôbec nedarilo a nenaplnili ani cieľ, ktorým bol zisk jedného víťazstva. Napriek tomu neskladajú zbrane a v Steel aréne chcú vo štvrtok 14. marca misky váh znova nakloniť na svoju stranu.

„Snažili sme sa, ale nejako nám to v Poprade nešlo. Musíme sa čo najskôr pripraviť na najbližší domáci zápas a využiť našu veľkú ľadovú plochu. Je pravdou, že vyhrali vyššími rozdielmi, v play off je to však jedno o koľko prehráte. Momentálne je 2:2 na zápasy a séria sa začína akoby od stavu 0:0 a na dve víťazné stretnutia. Musíme čím skôr zabudnúť na tieto dva zápasy, zregenerovať a pripraviť sa na najbližší,“ zamyslel sa Richard Jenčík.

Poprad - Košice 6:3
39
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM