Monika Vengrínová Iné športy

Popradská hokejbalová liga spoznala svojho majstra: Stal sa ním Aqualand Predators

Finále, do ktorého sa prebojovali tímy Aqualand Predators Poprad a Hbc Sobotskí draci 1256, sa hralo na tri víťazné zápasy. Po dvoch vyhratých, stačilo Predátorom vyhrať posledný. To sa im napokon podarilo a z titulu sa tak mohli tešiť práve oni.

Ilustračný obrázok k článku Popradská hokejbalová liga spoznala svojho majstra: Stal sa ním Aqualand Predators
Zdroj: Dnes24.sk

Aj tretí spoločný zápas začali lepšie Predátori, v ktorých tíme hrajú i desaťnásobní víťazi PHBL Miroslav Škovira a Ladislav Leszko. Aqualand Predators svojho súpera tlačil a len zásluhou výborných zásahov brankára Mareka Alexu prehrávali Sobotskí draci po prvej časti zápasu len o jeden gól.

Nič sa nezmenilo ani v druhej tretine, draci bránu svojho súpera ohrozovali len občas a ich strely bez problémov vychytal gólman Aqualandu Marián Svitana. Tretia tretina napokon definitívne pochovala nádeje Hbc Sobotských drakov, keď v exhibičnom závere Predátori zvýšili na konečných 9:2, pričom po dva góly strelili až štyria hráči, a to Dominik Kramár, Miroslav Škovira, Slavomír Vojčík a Filip Roháčik.

Absolútnym víťazom Popradskej hokejbalovej ligy sa tak stalo mužstvo Aqualand Predators Poprad, striebro si vybojovali Hbc Sobotskí draci 1256 a na tretie mieste skončilo Dinamo. Najproduktívnejším hráčom základnej časti sa stal Libor Teplický z Dinama, najlepším brankárom vyraďovacej časti Marek Alexa z tímu Hbc Sobota, najlepším obrancom Michal Roháčik z Aqualand Predators, najlepším hráčom Marián Buc hrajúci za Hbc Sobota a najlepším strelcom Patrik Svitana z víťazného tímu. Špeciálnu cenu Chrabré srdce získalo za výkony počas celej sezóny mužstvo SOS za nezlomnú vôľu a bojovnosť.

Víťazný tím však sezónu ešte nekončí, o titul v prvom ročníku Tatranskej hokejbalovej ligy si zahrá víťazom play-off Kežmarskej hokejbalovej ligy, z tímom The Red Rats Kežmarok A. O absolútnom hokejbalovom kráľovi pod Tatrami sa rozhodne v dvojzápase, ktorý sa bude hrať systémom doma-vonku a dôležitý bude dosiahnutý gólový rozdiel z oboch stretnutí.

Výsledok 3. finálového zápasu

Hbc Sobotskí draci 1256 – Aqualand Predators 2:9 (1:2, 0:2, 1:5) – stav série 0:3
Góly: M. Sminčák, J. Kasterko – D. Kramár 2, M. Škovira 2, S. Vojčík 2, F. Roháčik 2, P. Marián Svitana, Vylúčení: 1:2

foto: Popradská hokejbalová liga

Finále hokejbalovej ligy 2014
35
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM