Správy

Popradská nemocnica sa pochválila novými sanitkami: TAKTO sú vybavené proti COVID-19

Nemocnica Poprad začala s obnovou vozového parku vozidiel ambulancie dopravnej zdravotnej služby.

Ilustračný obrázok k článku Popradská nemocnica sa pochválila novými sanitkami: TAKTO sú vybavené proti COVID-19
3
Galéria

Zo 14 vozidiel, ktoré denne najazdia cca 300 km, v uplynulom týždni vymenili prvé dve vozidlá. Do konca kalendárneho roka by k nim, podľa hovorkyne nemocnice Sylvie Galajda mali pribudnúť ďalšie dve špeciálne sanitné vozidlá.

Sanitky dopravnej zdravotnej služby využívajú pacienti na prevoz zo zdravotníckeho zariadenia domov, na prevoz medzi zdravotníckymi zariadeniami resp. prevoz z miesta bydliska do zdravotníckeho zariadenia.

S germicídnymi žiaričmi

Najväčšou prednosťou, ktoré vozidlá v čase pandémie majú, je priamo zabudovaný uzatvorený germicídny žiarič na rýchlu dezinfekciu ambulantného priestoru. Vozidlá dorazili pred zimou a na rozdiel od starších modelov, majú dve samostatné jednotky nezávislého kúrenia, vďaka čomu je tak priestor pre pacientov po celý čas vyhrievaný. Nájazdová plošina pre imobilných pacientov je na našu žiadosť širšia, aby personál dokázal naložiť aj imobilných pacientov na invalidných vozíkoch a bolo to bezpečné pre pacienta i personál,“ uviedol generálny riaditeľ popradskej nemocnice Jozef Tekáč. Investícia v prospech bezpečia a pohodlia pacientov by mala zvýšiť kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti.

OBRAZOM: Nové sanitky v popradskej nemocnici
3
Galéria

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM