Správy

Popradská nemocnica v novom režime: Stopka pre plánované operácie!

Nemocnica Poprad, a. s. prechádza kvôli pandémii a reprofilizácii lôžok k ďalšiemu kroku. Pozastavili plánované operačné výkony.

Ilustračný obrázok k článku Popradská nemocnica v novom režime: Stopka pre plánované operácie!
Zdroj: Dnes24.sk

Vzhľadom na epidemiologickú situáciu v Slovenskej republike, Nemocnica Poprad, a. s., už dávnejšie spustila I. etapu krízovej reprofilizácie nemocničných lôžok, ktoré sú vyhradené pre pacientov s ochorením COVID-19.

Do 23.októbra boli plánované operácie v našej nemocnici možné, ale v obmedzenom počte,“ informuje MUDr. Tomáš Francisty, riaditeľ liečebno preventívnej starostlivosti (LPS) pre chirurgické odbory na oficiálnom webe nemocnice.

Dôvod neprekvapí

Francisty to zdôvodňuje tým, že pribúda počet pacientov s ochorením COVID-19 hospitalizo­vaných na reprofilizovaných lôžkach COVID oddelenia, COVID JIS či COVID OAIM, čím sa zvyšuje prevádzkové, materiálne aj personálne zaťaženie Nemocnice Poprad, a. s.

„Preto s platnosťou od 25.10.2020 sa dočasne pozastavujú plánované operačné výkony v Nemocnici Poprad, a. s., až do odvolania,“ konkretizuje riaditeľ.

Čo stále funguje?

Ako ďalej dodáva, neodkladná zdravotná starostlivosť operačných odborov (traumatológia, chirurgia, urológia, ORL, gynekológia, ortopédia) je zabezpečená 24 hodín denne 7 dní v týždni.

Taktiež pôrody a chirurgická liečba onkologických pacientov na oddelení chirurgie, urológie, otorinolaryngo­lógie, prípadne ortopédie bude zabezpečená v plnej miere,“ informuje ďalej Tomáš Francisty, riaditeľ LPS pre chirurgické odbory.

Očné oddelenie bude podľa neho naďalej zabezpečovať intravitreálne injekcie (injekcia do oka), aby nebol ohrozený zrak pacientov. Zachovaná bude aj operačná liečba, ktorej dlhší odklad by mohol viesť k zhoršeniu zdravotného stavu pacienta.

Špecializovaná ambulantná starostlivosť v chirurgických odboroch nie je obmedzená. Na vyšetrenie je potrebné sa nahlásiť telefonicky v príslušnej odbornej ambulancii a dohodnúť si termín a čas vyšetrenia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM