Správy Samospráva

Popradská radnica sprístupnila nové ihriská: Tri vnútrobloky sú odteraz bohatšie

Mesto Poprad postavilo ďalšie dve nové detské ihriská a jedno workautové ihrisko. Nachádzajú sa v rovnakých lokalitách ako pôvodné ihriská, kde boli demontované staré preliezky.

Ilustračný obrázok k článku Popradská radnica sprístupnila nové ihriská: Tri vnútrobloky sú odteraz bohatšie
12
Galéria

Povrchová úprava ihrísk je z umelého trávnika so zásypom suchým kremičitým pieskom. Podľa pádovej výšky preliezkových prvkov je pod umelým trávnikom dopadová pružná podložka rôznej hrúbky. Informuje popradská samospráva na svojom webe.

Ako pokračuje ďalej, ku každému ihrisku vedie prístupový chodník a bola vybudovaná plocha, na ktorej je osadený stojan na odkladanie bicyklov, kočiarov a kôš. Všetky tieto ihriská sú chránené kamerovým systémom.

Lokality

Okružná ulica BD č. 39–40 vnútroblok

Tu bola na detskom ihrisku osadená kombinovaná domčeková zostava, ako aj hojdačky reťazové, prevažovacie a pružinové. Nechýba ani hojdačka, hniezdo pre hendikepované deti, pieskovisko, kolotoč, pohyblivé schody, cvičná stena a vláčik. Celá plocha ihriska je oplotená.

Traktorova ulica pri BD Akord

Na tomto detskom ihrisku na sa nachádza kombinovaná domčeková zostava, hojdačky, pieskovisko a pohyblivá lávka. Ihrisko je oplotené zo strany cesty i parkoviska.

Partizánska ulici pri BD Dukla

Workoutové ihrisko pozostáva z workoutovej zostavy a posilňovacej lavičky.

OBRAZOM: Nové ihriská v Poprade
12
Galéria

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM