Martin Sýkora Basketbal

Popradské basketbalistky bojujú o 5. miesto: So Slovanom urputný víťazný boj

BAM Poprad po nešťastnom vyradení v bojoch o semifinále proti Šamorínu začal v skupine o 5. miesto súbojom so Slovanom Bratislava. Kto čakal jednoznačnú víťaznú jazdu, nedočkal sa.

Ilustračný obrázok k článku Popradské basketbalistky bojujú o 5. miesto: So Slovanom urputný víťazný boj
Foto: Peter Handzuš

Bratislavčanky prišli pod Tatry dobre pripravené. Na Popradčankách bolo stále cítiť sklamanie z vyradenie Šamorínom. Papierovo to mala byť jednoznačná záležitosť, čo sa však na palubovke neprejavilo. V polčase hostiteľky viedli o 4 body a nedokázali si vypracovať výraznejší bodový odstup.

„Treba nájsť vnútornú motiváciu. Síce je to boj o 5. miesto, ale je to náš ďalší cieľ. Očakávali sme oveľa ľahší zápas. Súper je bojovný a séria bude napínavá. Veľa napovie ďalší zápas, ktorý budeme hrať vonku. Neviem, či s takým výkonom ako dnes uspejeme. Je to naše malé finále,“ hodnotil tréner BAM Poprad Milan Černický.

Najväčšie problémy mala BAM opäť pod košom, kde dominovala Talajková, ktorá zaznamenala skoro polovicu bodov Slovana. „Budeme ju musieť tvrdo brániť, dvojovať, aby mala čo najmenej lôpt. Máme to natrénované, treba v tom pokračovať,“ dodal Černický, ktorému radosť urobil snáď len výkon 19-bodovej Theiner, 18-bodovej Hadačovej a konečné víťazstvo v súboji o 5. – 8. miesto extraligovej tabuľky. Poprad nakoniec do bojov o umiestnenie vstúpil víťazne. „Dnes to bolo hore – dole. Boli dobré úseky, ale aj slabšie. Pevne verím, že to nakoniec zvládneme,“ uzavrel popradský tréner, ktorého cieľom je konečné miesto.

BAM Poprad – Slovan Bratislava 63:52 (28:24)
Najviac bodov: Theinerová 19, Hadačová 18, Kudličková 13 – Talajková 25, Paulovičová 7, Zarevúcka 6.

Poprad - Slovan basketbal
26
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM