Basketbal

Popradské basketbalistky: Do play-off vstupujú so zmenou na trénerskom poste

Už tento víkend vstupujú basketbalistky Popradu do play-off. Svoje sily si zmerajú s hráčkami Young Angels Košice. Viesť ich však budú noví tréneri.

Ilustračný obrázok k článku Popradské basketbalistky: Do play-off vstupujú so zmenou na trénerskom poste
Foto: Peter Handzuš

S bilanciou siedmich víťazstiev a 13 prehier vstupujú zo šiesteho miesta do prvého kola play-off basketbalovej Extraligy žien basketbalistky BAM Poprad. Súperom im bude aktuálne tretí tím tabuľky, družstvo Young Angels Košice, s ktorými Popradčanky v tejto sezóne odohrali dva vzájomné zápasy. Na domácej pôde v októbri s výsledkom 48:61 a v decembri Košičankám podľahli o deväť bodov, a to 57:48.

Popradské hráčky však zároveň do play-off vstupujú so zmenou na trénerskom poste. „V utorok požiadala o ukončenie spolupráce Tatiana Gallová a táto spolupráca bola po vzájomnej dohode aj ukončená. Družstvo povedú tréneri z domácich radov, a to Jana Janáčková a Ľubomír Kovalský,“ vysvetlil športový riaditeľ tímu Michal Weinciller.

Tím BAM Poprad odohrá play-off posilnený o tri hráčky košického prvoligového klubu CBK MINIBUSEUROPA Ťahanovce Luciu Kašperanovú, Miroslavu Krištofovú a Terézu Stollárovú, ktoré do hráčskeho kádra získal ešte pred koncom prestupového obdobia.

„Prvé kolo play-off sa hrá na dva víťazné zápasy a pre naše dievčatá začína 9. marca o 18:00 v Angels Aréne v Košiciach, následne v stredu 13. marca o 17:30 v Aréne Poprad a prípadný tretí zápas opäť v sobotu 16. marca o 16:00 v Košiciach,“ dodal Weinciller.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM