Správy

Popradské cintoríny budú počas Dušičiek otvorené NONSTOP: Pozor na jednosmerku!

Cintoríny v Poprade sú do 7. novembra otvorené pre verejnosť nonstop.

Ilustračný obrázok k článku Popradské cintoríny budú počas Dušičiek otvorené NONSTOP: Pozor na jednosmerku!
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Neskôr sa prevádzka na cintorínoch obmedzí. Od 7. 11. do 15. 11. 2021 budú otvorené do 21.00 hod. a od 16. 11. 2021 v normálnom režime podľa platného Prevádzkového poriadku do 18.00 hod. Návštevníci cintorína si môžu zakúpiť sviečky a kahance v sviečkomatoch.

Na cintoríne vo Veľkej pribudla od domu smútku k parkovisku pri železničnom priecestí nová vetva verejného osvetlenia. V súčasnosti sa realizuje rekonštrukcia starého verejného osvetlenia od bývalej hlavnej brány k domu smútku. V Matejovciach prebieha rekonštrukcia objektu bývalej márnice. Obe akcie by mali byť ukončené najneskôr do konca októbra. Takisto pracujeme na upratovaní cintorínov – hrabaní a odvážaní lístia. Vo Veľkej sú pridané na cintoríne tri veľkoobjemové kontajnery a tiež stojany na odpad – odpadkové koše, ktoré pravidelne vyprázdňujeme,“ ozrejmil konateľ spoločnosti Pohrebno-cintorínske služby Poprad Marek Budzák.

Ako ďalej informuje radnica, popradské cintoríny sú prepojené na platformu cintoríny.sk, kde si obyvatelia môžu pozrieť údaje o zosnulých, nájomcoch, položiť virtuálnu kyticu či zapáliť virtuálnu sviečku. Tieto údaje je tiež možné zistiť v archíve obradov na webstránke www.pcspp.sk.

Pozor, jednosmerka!

V čase dušičkového víkendu, keď sa očakáva najväčší nápor návštevníkov, bude zjednosmernená premávka na cintoríne v mestskej časti Veľká.

Vjazd na cintorín bude cez hlavnú bránu a výjazd cez Jarmočnú ulicu. Zvýšená bude i hliadková činnosť mestskej polície v okolí cintorínov s cieľom zabezpečiť verejný poriadok.

Hlavne bezpečne

"V súvislosti s týmito sviatkami by sme chceli vyzvať chodcov, aby nezabúdali na svoju bezpečnosť a pri skoršom stmievaní, ktoré zmena na zimný čas od víkendu prinesie, používali reflexné prvky na svojom oblečení, ktoré výrazným spôsobom zvýšia ich bezpečnosť pri pohybe po komunikáciách,“ upozornil náčelník mestskej polície v Poprade Marián Gardoš.

MHD bude počas dušičiek premávať riadne podľa platných cestovných poriadkov bez zmeny.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM