Monika Vengrínová Rôzne

Popradské gymnázium privítalo nových prvákov: Takto vyzerala ich premiéra v škole

Po dvojmesačných prázdninách sa žiaci vracajú do svojich tried. Pre stovky bývalých deviatakov je však prvý deň na strednej škole premiérou. My sme sa boli pozrieť, ako vítajú nový školský rok gymnazisti na popradskom Gymnáziu Dominika Tatarku.

Ilustračný obrázok k článku Popradské gymnázium privítalo nových prvákov: Takto vyzerala ich premiéra v škole
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Študenti Gymnázia Dominika Tatarku nový rok privítali spoločne v átriu budovy. Po dvoch mesiacoch, ktoré strávili rozlezení po svete, sa opäť vracajú do školských lavíc. Mnohí z nich ale po prvý raz. Plní radosti i očakávania toho, čo všetko ich v novej škole čaká.

„Ja som sa tešila na zmenu, na nových ľudí i na školu, ale bojím sa náročnosti. Viem, že stredná už bude ťažšia. Prihlásila som sa i do jazykovky, pretože by som chcela študovať v zahraničí, ak sa podarí,“ rozrozprávala sa Anna Valigová, ktorá bola pred prvým dňom na strednej škole podľa svojich slov vystresovaná. „Mám tu však kamarátku, takže je to v pohode,“ dodala.

So strachom do novej školy prichádzala aj Barbora Micháleková, na prvý veľký deň na gympli sa však nijako špeciálne nepripravovala. „Mám strach, či to všetko zvládnem, ale zároveň sa i teším. Mám tu sestru, ktorá ma oboznámila so všetkým potrebným. Na gymnáziu sa chcem niekam zaradiť, pretože ešte neviem, na akú vysokú školu by som chcela ísť,“ uzavrela Barbora.

Prvý školský deň na Gymnáziu D.Tatarku
1
Galéria
Prvý školský deň na Gymnáziu D.Tatarku
36
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM