Monika Vengrínová Hokej

Popradské hokejistky majú ďalší dôvod na radosť: Sú majsterkami Slovenska i v hokejbale

Po tom, ako popradské hokejistky vybojovali titul majsteriek Slovenska v ľadovom hokeji, ukázali svoje schopnosti, odhodlanie a srdce aj na majstrovstvách v hokejbale. Šéf hokejbalovej únie údajne taký krásny hokejbal ešte nevidel.

Ilustračný obrázok k článku Popradské hokejistky majú ďalší dôvod na radosť: Sú majsterkami Slovenska i v hokejbale
Zdroj: Dnes24.sk

Majstrovstvá Slovenska v hokejbale sa tento rok hrali v Martine, a to za účasti desiatich tímov z celej krajiny. Tie boli rozdelené na dve časti a hralo sa systémom každý s každým. Zo skupiny postupovali dva najlepšie tímy. Popradčanky dostali do skupiny Bratislavu, Prešov, Žilinu a Martin.

„Bratislavu sme zdolali 3:1. Zápas s Prešovom sa v podstate celý hral pred ich bránou, nedovolili sme im nič. Raz v zápase nám však ušli a bol z toho víťazný gól. Prehrali sme 0:1. Tretí zápas so Žilinou sme rozhodli už v prvej tretine, ktorú sme vyhrali 4:0. Konečný výsledok bol 5:0 pre nás. Posledný zápas bol so silným súperom, nakoľko Martinčanky boli minuloročné majsterky. Počas celého zápasu sme ich tlačili a nepustili sme ich do žiadnej vyloženej šance. Zápas sme vyhrali,“ informoval o jednotlivých zápasoch tréner dievčat Ivan Bednár.

Vo finále proti Žiaru nad Hronom

Druhú skupiny tvorili tímy zo Spišskej Novej Vsi, Topoľčian, Zvolena, Košíc a Žiaru nad Hronom, kde išlo o výber bývalých a súčasných reprezentantiek Slovenska i reprezentantiek do osemnásť rokov. Ďalej postúpila Spišská Nová Ves a favorizovaný Žiar nad Hronom. Popradčankám pripadli ako súperky hráčky zo Spišskej Novej Vsi, s ktorou nakoniec vyhrali 5:0.

„Dievčatá herne fakt behali, dodržali všetky taktické pokyny. Tá vysoká výhra však bol pre nás šok. No a vo finále nás potom čakal najťažší súboj so Žiarom nad Hronom. Zápas sme však vyhrali 4:3, aj s trochou šťastia, bojovnosti a srdiečka. A stali sme sa tak víťazom celého turnaja,“ uviedol tréner s tým, že sám bol prekvapený, ako dievčatá výborne hrali. Takému úspechu na začiatku turnaja podľa jeho slov ani sám neveril, nakoľko lepšie, či tie behavejšie hráčky na majstrovstvá nešli. Ako pre Poprad24 prezradil, po tom, ako videl súpisky na začiatku turnaja si len želal, aby naše dievčatá nezanechali zlý dojem po hokejovej sezóne. Jeho zverenkyne mu však urobili veľkú radosť a milo ho prekvapili.

Z Martina si priviezli aj individuálne ocenenia

„Dievčatám chcem poďakovať, bolo vidieť odhodlanie a srdiečko na hracej ploche. Bol som prekvapený, ako nádherne hrali. Aj šéf hokejbalovej únie, pán Košťál povedal, že takto nádherne ešte ani nevidel nikoho hrať. Celkovo sa nám turnaj páčil, bolo to akési spestrenie sezóny. A to, že sme získali double hokejový aj hokejbalový titul, je naozaj jej pekným zavŕšením,“ dodal Bednár.

Okrem majstrovského titulu si do Popradu priviezli aj dve individuálne ocenenia, a to za najlepšiu brankárku, ktorou sa stala Janka Budajová a za najlepšiu obrankyňu, čo si vyslúžila Gabika Žitňanská. Dievčatá mali po turnaji dva týždne na oddych a regeneráciu a aktuálne už opäť zarezávajú v rámci letnej prípravy, ktorá začala len tento týždeň.

Majsterky Slovenska v hokejbale 2014
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM