Monika Vengrínová Hokej

Popradčanky po zápase v Petržalke: Jeden otras mozgu, napadnutie na štadióne, poškodenie rozhodkyňou

AKTUALIZOVANÉ: Popradské hokejistky postúpili zo základnej časti do play-off. Hneď prvý zápas odohrali vonku s bratislavskou Petržalkou. So športovým správaním však mal len málo spoločného. Neobišiel sa bez zranenia, inzultácie i nespravodlivosti zo strany spišskonovoveskej rozhodkyne.

Ilustračný obrázok k článku Popradčanky po zápase v Petržalke: Jeden otras mozgu, napadnutie na štadióne, poškodenie rozhodkyňou
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Po zásahu do hlavy hokejkou s otrasom mozgu

„Dve tretiny sme hrali pomerne slabo, zapli sme až v tej poslednej, keď sme vyrovnali na 2:2. Zo strany rozhodkyne Findurovej zo Spišskej Novej Vsi však rozhodne nešlo o férový zápas. Pískali na nás neskutočné fauly, pričom bratislavčanky neboli vylúčené ani keď faulovali alebo simulovali. Mám veľmi veľké podzrenie, že zo Strany Spišskej Novej Vsi je to robené tendenčne. Chcú nás poškodiť, pretože sa zrejme boja nášho postupu do finále a prípadnej výhry titulu,“ uvažuje vedúci ženského družstva HK Poprad Štefan Gorecký.

Nevydarený zápas vyvrcholil napadnutím našej hráčky Petry Országhovej Petržalčankou, ktorá ju udrela hokejkou po hlave. Országhová skončila s otrasom mozgu. Vylúčený nebol nikto, nakoľko rozhodkyne trvali na tom, že nevideli, ako sa to stalo. „Ďalšia vec, v predĺžení nám rozhodkyňa Findurová trikrát poškodila, keď po vylúčení našich hráčok sme trikrát hrali päť na tri,“ hnevá sa vedúci družstva popradských hokejistiek.

Incident by mala prešetriť disciplinárna komisia

Po zápase nepríjemnosti pokračovali slovným napadnutím Bratislavčanmi, ktorí v priestoroch kabín vôbec nemali čo robiť a vyhrážkami zrejme niekoho z funkcionárov bratislavských hokejistiek, ktoré boli smerované Popradčankám priamo v ich šatni, keď sa sprchovali.

„Bratislava to absolútne nezvládla usporiadateľsky. Ja sám som musel dávať dole hráčku z ihriska, ja som ju musel dávať na nosidlá, lebo nemal kto. Takisto nemali žiadnu usporiadateľskú službu. Keby sme dostali bitku, tak dostaneme bitku. A najväčšia drzosť je, keď do ženskej kabíny vstúpi človek, ktorý tam nemá čo robiť, hlavne vtedy, keď sa dievčatá sprchujú. A to nehovoriac o zápase, ktorý bol jednoznačne pískaný v prospech domácich,“ nedáva si servítku pred ústa Gorecký.

Že k narušeniu poriadku na štadióne po zápase naozaj prišlo potvrdil aj viceprezident klubu HC Petržalka 2010 Martin Pinček. „Celú vec sme postúpili na Disciplinárnu komiusiu SZĽH, ktorá sa týmto bude zaoberať,“ potvrdil pre Poprad 24 viceprezident petržalského klubu. Podľa jeho vyjadrenia bola na zápase usporiadateľská služba riadne zabezpečená.

Popradčania chcú rozhodkyňu, ktorá vie pískať

Popradské hokejistky na čele s ich vedením si preto neprajú, aby na ich zápasoch pískali rozhodkyne Findurová a Zemiaková, ktoré podľa slov vedúceho mužstva nevedia pískať a tendenčne poškodzujú Poprad. Preto apelujú na rozhodcovský zväz, aby na zápasy posielali také rozhodkyne, ktoré spĺňajú kritériá rozhodovania.

Hokejistky HK Poprad prehrali v prvom semifinále s Petržalkou 3:2 po samostatných nájazdoch a v sobotu o 18:00 ich čaká odveta na domácom popradskom ľade.

Vyjadrenie HC OSY Spišská Nová Ves

„HC Osy Spišská Nová Ves si s veľkým pobúrením prečítal na spravodajskom portáli Poprad24 vyjadrenie vedúceho družstva HK Poprad p. Štefana Goreckého. Na základe zverejneného článku mimoriadne zasadal výkonný výbor HC Osy Spišská Nová Ves, kde bolo rozhodnuté, že vyjadrenia vedúceho družstva p. Štefana Goreckého komentovať momentálne nebudeme, nakoľko sa jedná o absurdné výmysly a klamstva uvádzané na adresu Spišskej Novej Vsi. Avšak, keďže sa domnievame, že jeho vyjadrením došlo k poškodeniu dobrého mena Spišskej Novej Vsi, tak zvažujeme ďalšie právne kroky,“ píše sa v stanovisku, ktoré nám poskytol Miroslav Gavalier, prezident HC Spišská Nová Ves.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM