Monika Vengrínová Hokej

Popradské hokejistky trénujú i po sezóne. Svoje sily si zmerali s tímom BSH

I keď sa sezóna v ženskom hokeji skončila, popradské hokejistky ešte neoddychujú. Po mimoriadne úspešnom závere roka vicemajsterky Slovenska naďalej trénujú. V niekoľkých tréningových zápasoch sa im sparing partnerom stal tím z BSH.

Ilustračný obrázok k článku Popradské hokejistky trénujú i po sezóne. Svoje sily si zmerali s tímom BSH
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Pre dievčatá je každý ľad dobrý, keďže na môj vkus trvá sezóna príliš krátko. V základnej časti sa odohralo nejakých sedemnásť, či osemnásť zápasov, potom sa hralo play off. To je podľa mňa strašne málo. A nakoľko chceme ženskú ligu posunúť trošku ďalej, musíme mať oveľa viac ľadu a oveľa viac zápasov. Preto vítame aj takéto zápasy a kým bude ľad, chceme ho využiť čo najdlhšie. Ešte sa chystáme do Poľska, kde budeme robiť sparing partnera poľskej ženskej hokejovej reprezentácii. Síce sme bez reprezentantiek, ktoré sú v Bratislave na sústredení pred majstrovstvami sveta, ale tieto ostatné hráčky musia takisto pokračovať,“ vysvetľuje dôvod zápasov s inými tímami asistent trénera ženského družstva Ivan Bednár.

Netradičný zápas uvítal aj tím BSH – Bavme sa hokejom. "Z môjho pohľadu išlo o veľmi estetické stretnutie. Ako kapitánovi mi ale neprináleží hodnotiť náš výkon, na to je tréner :-) Každopádne, s výsledkom som spokojný, s predvedenou hrou však už menej,“ uvažuje kapitán BSH Janek Handzuš.

Spokojnosť na oboch stranách

Prvý, trochu neistý, ale celkom určite zaujímavý a vyrovnaný zápas medzi mladými hokejistkami a staršími chalanmi, z ktorých viacerí by dievčatám mohli byť otcami, tak bol veľmi príjemným spestrením tréningového programu oboch družstiev. „Bolo zaujímavé hrať proti tomuto tímu a trošku zmeniť štýl trénovania, ale myslím si, že to nebol vyrovnaný zápas. Chalani boli lepší,“ hovorí na adresu súpera hokejistka Lenka Krajňáková.

V zápase však obe družstvá ukázali svoje kvality a toto hokejové stretnutie pre nich bolo nepochybne prínosom a novou skúsenosťou. Kamzíčky a chalanov z BSH preto čakajú ďalšie spoločné zápasy. Ľad tak využijú do poslednej chvíle. "Chceme poďakovať súperovi za ochotu. Pevne veríme, že spolupráca, prínosná pre obe strany, bude pokračovať aj naďalej,“ uzatvára tému spoločných zápasov Maťo Žákovič z BSH.

Stretnutia sa uskutočnia v najbližších dňoch, keďže zhruba o týždeň bude ľad na popradskom zimnom štadióne už roztopený. Potom budú môcť hokejistky oddychovať. Po vydarenej sezóne, v ktorej sa stali vicemajsterkami Slovenska po tom, ako vo finále podľahli Spišskej Novej Vsi, si oddych zaručene zaslúžia.

Striebro vybojovali mladučké hráčky

„Zo striebra sme sa veľmi tešili. Mnoho ľudí neočakávalo, že sa dostaneme až do finále, takže my sme to brali ako satisfakciu a druhé miesto túto sezónu bolo jednoducho výborné,“ premýšľa Lenka.

Úspech bol o to väčší, že ho dokázalo dosiahnuť družstvo s hráčkami veľmi mladého veku, celú sezónu totiž boli na ľade predovšetkým štrnásť až šestnásťročné dievčatá. Zodpovedajúci ideálny hokejový vek pre ženský hokej tak mali hráčky len v jeden z troch pätiek, na ktoré tím hral.

„Myslím si, že keď budú mať takých sedemnásť, osemnásť, tak to bude ideálne. Je to v podstate rovnaké ako v mužskom hokeji. Tiež tam nebude šestnásťročný chlapec hrať play off, takých talentov v slovenskej extralige nie je veľa. Lenže tieto dievčatá v ženskej lige hrať musia, pretože je ich málo. Ale je to pre ne plus do budúcnosti a my sme radi, že s týmto družstvom robíme a chceme robiť aj naďalej. Keď ho totiž ideálne doplníme o staršie hráčky, je to pre vývin hokeja dobré,“ premýšľa asistent trénera.

Absolútny záver sezóny tak zavŕšili oslavy druhého miesta play off a dievčatá ešte čaká posedenie s trénermi, sponzormi i predstaviteľmi mesta. „Pozvali sme všetkých, ktorí pomáhajú hokeju v Poprade, pretože si zaslúžia poďakovanie z našej strany“ dodáva na záver I. Bednár.

HK Poprad - BSH 10:9
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM