Marián Handzuš Hokej

Popradské hokejistky zapli v závere. Proti Martinu vydolovali bod

Drvivá strelecká prevaha hokejistiek spod Tatier nestačila na zlomenie súpera, napriek celkovému pomeru 57:17 museli Popradčanky ratovať remízu v hre bez brankárky.

Ilustračný obrázok k článku Popradské hokejistky zapli v závere. Proti Martinu vydolovali bod
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Súboj tretieho tímu so štvrtým vyznel herne lepšie pre domáce dievčatá z Popradu, 18. kolo však prialo viac hráčkam z Turca, ktoré môžu byť s dvomi bodmi spokojné. V prvej tretine sa o dvojgólový náskok postarali Gauríková s Ivanou Gajdošovou a v ostatnom zápase umne vyčkávali na súperovu kreativitu. Na góly zo 4. a 19. minúty dokázali Popradčanky odpovedať až v záveroch tretín. Najprv v 38. minúte vykresala nádej do prestávky Želonková a drtivú prevahu potvrdila šesť sekúnd pred koncom na radosť domáceho publika Gorecká.

Nespokojnosť domáceho trénera so streleckou efektivitou sa preniesla do predĺženia, keď jeho zverenkyne nevyužili v predĺžení podrazenie Babiakovej a rozhodnúť tak museli nájazdy. Tie neboli žiadna lotéria, hosťujúce družstvo zvolilo osvedčené strelkyne, proti náhradnej brankárke Štefaniakovej sa presadili Babiaková i Vargová, a keďže popradské útočníčky Gorecká s Obercianovou úspešné neboli, z bodu navyše sa tešili Martinčanky.

HK Poprad, s.r.o. – MHK Martin 2:3

38. Želonková (T. Ištocyová, L. Ištocyová), 60. Gorecká (Krivianská, Bednárová) – 4. Gauríková, 19. I. Gajdošová (Pavlovičová), RN: Babiaková

Strely: 57:17, vylúčenia: 5:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0.

HK Poprad - MHK Martin 2:3sn
1
Galéria
HK Poprad - MHK Martin 2:3 sn
39
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM