Martin Sýkora Iné športy

Popradské karate na Orave: Shihanisti v Tvrdošíne s medailami

Vyše štyristo štartujúcich sa v sobotu 5. novembra stretlo na 19. ročníku Trstenského pohára v karate. Nechýbali ani Popradčania, ktorí opäť obstáli na výbornú.

Ilustračný obrázok k článku Popradské karate na Orave: Shihanisti v Tvrdošíne s medailami
Zdroj: Dnes24.sk

Turnaj bol zároveň prvým kolom Stredoslovenského pohára mládeže pre sezónu 2016/2017 a otvorenými Majstrovstvami Stredoslovenského zväzu karate mladších dorastencov, kadetov a juniorov pre rok 2016. Karatisti v týchto kategóriách zároveň bojovali o postupové miesta na decembrové Majstrovstvá Slovenska v Trnave.

Karate klub Shihan Poprad v športovej hale gymnázia v Tvrdošíne ukázal svoju silu a vybojoval množstvo cenných kovov. V súbornom cvičení kata prvú medailu vybojoval Benjamín Hyben, ktorý medzi 6–7 ročnými chlapcami, začiatočníkmi, skončil strieborný. Andrej Tapfer v tejto kategórií skončil v eliminačných bojoch. Veronika Jalowiczorová medzi mladšími žiačkami vybojovala zlato. Medzi staršími žiačkami vybojovala Simona Bednarčíková striebornú medailu. Barbora Glatzová a Ema Zacharová skončili v eliminácií.

„Ďalšiu medailu vybojoval Martin Stříž, ktorý medzi staršími žiakmi, začiatočníkmi, skončil bronzový. Tomáš Stoklasa v tejto kategórií skončil v eliminačných bojoch. Rovnako v eliminácií skončili aj Hugo Hyben, Matúš Duda a Filip Chudík medzi staršími žiakmi. Z eliminácií sa nepodarilo postúpiť ani Ondrejovi Kubáňovi medzi mladšími dorastencami,“ informoval Ján Glatz zo Shihanu Poprad.

Kategóriu kata uzavreli Vanesa Jankurová, v kategórií mladších dorasteniek a Samuel Bednarčík medzi kadetmi, ktorí vo svojich kategóriách nenašli premožiteľov a vybojovali titul Majster Stredoslovenského zväzu karate pre rok 2016. V športovom zápase kumite Andrej Tapfer medzi 6–7 ročnými chlapcami do 24 kg skončil hneď za medailovými priečkami, keď svoj zápas o tretie miesto prehral. Benjamín Hyben v kategórií nad 24 kg z eliminácií nepostúpil. Ďalšie zlato do zbierky vybojovala medzi mladšími žiačkami do 28kg Veronika Jalowiczorová.

Shihan Poprad Tvrdošín 11/2016
10
Galéria

„Medzi staršími žiačkami Ema Zacharová v kategórií do 35 kg a Barbora Glatzová do 40 kg vybojovali strieborné medaile. Matúš Duda v kategórií starších žiakov do 35 kg a Filip Chudík s Martinom Střížom do 40 kg z eliminácií nepostúpili. Ďalšie zlato a majstrovský titul do popradského tábora vybojoval medzi mladšími dorastencami do 50 kg Marko Jalowiczor,“ dodal Glatz.

Adam Chudík v kategórií do 45 kg skončil bronzový. Rovnako bronzová skončila aj Slavomíra Špaková medzi mladšími dorastenkami nad 50 kg. Zlato a ďalší majstrovský titul vybojovala medzi mladšími dorastenkami do 50 kg Kristína Tapferová. Medzi kadetmi do 52 kg vybojoval Igor Hauser striebro. Tomáš Gajan v tejto kategórií skončil v eliminačných bojoch. Posledný titul a zlatú medailu pre popradské farby vybojovala medzi kadetkami nad 54 kg Monika Pekarčíková. V súťaži klubov sa Shihanisti po prvom kole usadili po prvom kole na štvrtom mieste za prvou Prievidzou, Žiarom nad Hronom a Nitrou.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM