Martin Sýkora Iné športy

Popradské karate v Maďarsku: Z Budapešti so zlatom aj s dvomi bronzmi

Pre kategórie kadetov a juniorov, bol tento turnaj zaradený ako nominačný na októbrové Majstrovstvá sveta 2017 v Španielsku a zároveň na Majstrovstvá Európy 2018 v Rusku.

Ilustračný obrázok k článku Popradské karate v Maďarsku: Z Budapešti so zlatom aj s dvomi bronzmi
5
Galéria
Foto: Shihan Poprad / Zdroj: Shihan Poprad

Vyše 1500 štartujúcich z tridsiatich štátov si to rozdalo tretí septembrový víkend na jubilejnom dvadsiatom ročníku Budapest Open v karate. Karate Klub Shihan Poprad u našich južných susedov neostal skrátka.

V sobotu patrili tatami juniorom a seniorom. So Shihanistov nastúpil v kategórií súborného cvičenia kata juniorov Samuel Bednarčík, ktorému sa však nedarilo a ostal v eliminačných bojoch. Nedeľňajší program patril žiackym a kadetským kategóriám. V kategórií kata kadetiek si suverénne počínala Vanesa Jankurová. V nabitej kategórií nedala Vanesa svojím súperkám šancu a suverénne vyhrala. Do nominácie na majstrovstvá si tak pripísala ďalšie cenné boby.

„Hugo Hyben v kategórií kata starších žiakov a Simona Bednarčíková medzi mladšími kadetkami ostali v eliminačných bojoch. V športovom zápase kumite starších žiakov nad 40 kg, sa Martinovi Střížovi ani Filipovi Chudíkovi nepodarilo postúpiť z eliminačných bojov. Lepšie si počínali staršie žiačky,“ informoval Ján Glatz zo Shihanu Poprad.

V kategórií do 34 kg si Veronika Jalowiczorová a Ema Zacharová vybojovali bronzové medaile. Blízko k medailovému zápisu mala aj Barbora Glatzová v kategórií nad 40 kg, avšak zápas o tretie miesto nakoniec prehrala a ostala za pódiovým umiestnením. „Adamovi Chudíkovi medzi mladšími kadetmi do 50 kg, Markovi Jalowiczorovi medzi kadetmi do 54 kg a ani Kristíne Tapferovej medzi kadetkami do 54 kg sa do bojov o medaile nepodarilo zasiahnuť a skončili v eliminačných bojoch,“ uzavrel Glatz.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM