Martin Sýkora Šport

Popradské karate v novej sezóne s medailami z Maďarska i Chorvátska!

Nová sezóna začala aj pre popradských karatistov. Na turnajoch v Budapešti a v Záhrebe hrdo bojovali o dobré meno svojho klubu i nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Popradské karate v novej sezóne s medailami z Maďarska i Chorvátska!
7
Galéria
Zdroj: Shihan Poprad

Štart na jednotku

Vynikajúci štart do novej sezóny absolvovali pretekári Karate klubu Shihan Poprad druhý septembrový víkend. V sobotu 8. septembra sa v chorvátskom Záhrebe uskutočnil 7. ročník medzinárodného turnaja Zagreb Karate Cup 2018, ktorý bol sledovaným turnajom pre kategórie 10 až 13-ročných reprezentantov širšej reprezentácie. Zo shihanistov boli do Záhrebu nominované Barbora Glatzová v kategórií kumite starších žiačok do 44k g a Veronika Jalowiczorová v kategórií starších žiačok do 32 kg. „Obidve si počínali suverénne a svoje kategórie s prehľadom vyhrali. Veronika štartovala aj v kategórií mladších kadetiek do 50 kg a ani tu nedala svojím súperkám šance a kategóriu vyhrala,“ informoval Ján Glatz zo Shihanu Poprad.

Zdroj: Shihan Poprad

Po Chorvátsku Maďarsko

V Záhrebe sa predstavil v kategórií kumite kadetov do 57 kg aj Marko Jalowiczor, ktorého tesne pred koncom vyhratého, štvrťfinálového zápasu súper tvrdým faulom vyradil z ďalších bojov. Večer sa shihanisti presunuli do Budapešti, kde sa konal turnaj Budapest open 2018, ktorý bol pre kategóriu kadetov, juniorov a U21 zaradený ako nominačný na Majstrovstvá Európy kadetov, juniorov a U21 2019 v Dánskom Aalborg. V nedeľu sa ako prvé predstavili 6–7 ročné deti.

„Medzi dievčatami skončila Laura Klempová zlatá a jej sestra Linda strieborná. Medzi chlapcami nedal svojím súperom šance Tadeáš Krakovský a svoju kategóriu s prehľadom vyhral,“ zhodnotil Glatz.

V športovom zápase kumite 6–7 ročných dievčat si to vo finále znova rozdali sestry Klempové. Tento krát si však poradie na stupni víťazov vymenili, keď zlato vybojovala Linda a Laura ostala strieborná. „Tadeáš Krakovský v športovom zápase kumite vypadol vo svojej kategórií v eliminačných bojoch. Z eliminácií sa medzi staršími žiačkami do 34 kg nepodarili postúpiť ani Veronike Jalowiczorovej. V kategórií starších žiačok nad 40 kg sa darilo Barbore Glatzovej, ktorá si v nabitej kategórií vybojovala bronz. Filip Chudík medzi mladšími kadetmi do 50 kg ostal v eliminačných bojoch,“ doplnil Glatz. O čosi lepšie sa darilo Adamovi Chudíkovi medzi kadetmi do 57 kg , ktorý sa síce dostal do bojov o bronz, avšak tesné víťazstvo pred koncom zápasu neudržal a skončil tak hneď za pódiovým umiestnením. Marko Jalowiczor v kategórií kadetov do 63 kg skončil v eliminačných bojoch.

Zdroj: Shihan Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM