Peter Handzuš Hokej Šport

Popradské líšky: Do sezóny 2018/2019 s novým kádrom a novou energiou

Popradské líšky vstupujú do novej sezóny ženskej hokejovej extraligy s úplne prebudovaným kádrom.

Ilustračný obrázok k článku Popradské líšky: Do sezóny 2018/2019 s novým kádrom a novou energiou
Foto: Peter Handzuš

Viacnásobné majsterky Slovenska a minuloročný bronzový tím súťaže sa musel vyrovnať s viacerými odchodmi hráčok, ktoré sa rozhodli ukončiť kariéru alebo prestúpiť do projektu výcvikového strediska reprezentácie senioriek. „Museli sme kompletne prekopať zostavu, pretože viac ako 10 dievčat zo základu je zrazu preč. Poobzerali sme sa preto po nových 14–16 ročných dievčatách, ktoré prijali našu ponuku. Do zostavy sa nám po materských dovolenkách vrátili niektoré skúsenejšie hráčky. Využili sme aj možnosť transferov. Tým, že som trénerom poľskej ženskej hokejovej reprezentácie, oslovil som aj reprezentantky, ktoré si hľadali nový klub a zaujala ich ponuka byť tu a trénovať pod mojím dohľadom,“ hovorí tréner Popradských líšok Ivan Bednár.

Príprava popradských hokejistiek na novú sezónu nebola optimálna. Dôvodom bola rekonštrukcia ľadovej plochy v Poprade. „Mali sme kvôli tomu dosť veľkú prestávku, pretože nemáme toľko peňazí, aby sme si mohli dovoliť trénovať na zimných štadiónoch v okolí. Na ľad sme sa nedostali ani počas Tatranského pohára, takže máme resty, ktoré potrebujeme dohnať. Sila a najmä forma tohto mužstva sa preto ukážu až niekedy v novembri. Počítame s tým, že úvod sezóny nebude v optimálnej pohode, ale aj tak chceme hrať dôstojnú úlohu v súťaži,“ doplnil Bednár.

V ženskej hokejovej extralige už v tomto roku nebudú účinkovať Krynica, Spišská Nová Ves a ani projekt ŠKP. Počet účastníkov sa tak znížil na päť. „Veľkým favoritom bude Prešov, posilnili sa Martin, Zvolen i Košice a liga bude určite vyrovnanejšia. Kvôli zmenám v kádri i realizačnom tíme ideme do novej sezóny s pokorou a uvidíme, čo sa bude diať. Keďže na lavičke sa rozhodol skončiť svoje pôsobenie pán Skokan, ktorý ostal predsedom klubu, oslovili sme našu hráčku Maťu Staroňovú, ktorá bude hrajúcou trénerkou. V talóne máme ešte jedného mladého trénera, o ktorom sa rozhodne v najbližších dňoch,“ uzavrel Ivan Bednár.

Úvodný zápas súťaže odohrajú Popradské líšky už v nedeľu 9.9.2018 v Ko­šiciach.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM