Peter Handzuš Hokej

Popradské líšky majú našliapnuté do finále: Krynici doma nastrieľali dvadsaťdeväť gólov

Gólový uragán videli diváci v úvodných dvoch zápasoch semifinále 1. ligy žien, ktoré odohrali popradské hokejistky cez víkend na popradskom zimnom štadióne. Súperkami im boli dievčatá z MKHL KTH Krynica-Zdrój.

Ilustračný obrázok k článku Popradské líšky majú našliapnuté do finále: Krynici doma nastrieľali dvadsaťdeväť gólov
Foto: Peter Handzuš

Od prvej minúty sobotného zápasu bolo jasné, kto je v tejto sérii favoritom. Hokejistky ŽHK Poprad sa do súperiek pustili bez rešpektu a bez problémov si vylepšovali štatistiky.

Zápasy, ktoré sa hrajú len na „jednu“ bránu, sú náročné najmä pre brankárky. Poľky sa v bráne striedali a nemohli sa na nedostatok práce sťažovať. Domáca Jana Budajová mala v nedeľu ešte jedenásť zásahov, no v nedeľu si so Soňou Hullovou rozdelili len po jednej! strele hráčok Krynice.

Dievčatá z Krynice bojovali ako sa len dalo. V sobotu ich bolo na striedačke päť, no v nedeľu mali na striedanie k dispozícii len štyri, miestami dokonca len tri hráčky, čo sa na ich výkone muselo zákonite podpísať.

Postupový match ball majú Popradčanky v sobotu na ľade Krynice. Ak postúpia, čakájú na ne súperky z iného súdka. Druhé semifinále hrajú tímy ŽHK 2000 ŠARIŠANKA Prešov a HC Spišská Nová Ves. Obidva východniarske celky majú v kádri skúsené hráčky, ktoré by tiež chceli zlaté medaile. V tejto sérii sa lepšie darí Prešovčankám, ktoré nad Spišskou Novou Vsou vedú na zápasy 2:0.

„Bolo to ťažké, akurát cez play off nás v tíme prenasledujú choroby. Ale zvládli sme to. Dievčatá ukázali charakter. Chcem vyjadriť obdiv práci, ktorú odvádza v Poprade pán tréner Skokan. Som veľmi rád, že sme mohli hrať proti Popradu. Pre naše dievčatá to má veľký prínos. Myslím, že z roka na rok sa budeme zlepšovať. V Krynici by sme chceli nastúpiť s tromi päťkami,“ zhodnotil vystúpenie poľských hokejistiek v Poprade tréner Krynice Janusz Pióro.

„Rátali sme s tým, že Krynica nás nejako mimoriadne nepotrápi, pretože sme s nimi už hrali v základnej časti. Ale aj tak treba vyzdvihnúť prístup dievčat, hrali naplno ako sa má a nebrali na súpera ohľad. Verím, že finále nám neújde. Skúsime sa popasovať a dodržať slovo, že titul vrátime naspäť do Popradu,“ skonštatoval po dvoch výhrach domáci tréner Milan Skokan.

ŽHK Poprad – MKHL KTK Krynica-Zdrój
52
Galéria
Foto: Peter Handzuš

ŽHK Poprad – MKHL KTK Krynica-Zdrój 16:0 (4:0, 7:0, 5:0) /23.1.2016/
Góly: 1. Krivjanská, 12. Vargová, 14. Gorecká, 18. Žitňanská, 25. 28. Staroňová, 25. 46. 46. Mikesková, 27. 35. Majeríková, 30. 60. 60. Obercianová, 33. Čulíková, 56. Wieczorek

ŽHK Poprad – MKHL KTK Krynica-Zdrój 13:0 (1:0, 10:0, 2:0) /24.1.2016/
Góly: 4. 27. 30. 32. Čulíková, 27. 33. Žitňanská, 27. Gorecká, 30. 57. Obercianová, 32. Šulíová Bianka, 40. 50. Wieczorek, 40 Mikesková

ŽHK Poprad – MKHL KTK Krynica-Zdrój
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM