Peter Handzuš Hokej

Popradské líšky na víťaznej vlne: Zdolali aj Šarišanku

Hokejistky ŽHK Poprad zdolali v súboji prvé miesto silné súperky z Prešova.

Ilustračný obrázok k článku Popradské líšky na víťaznej vlne: Zdolali aj Šarišanku
Foto: Peter Handzuš

Ženská hokejová Extraliga sa už preklopila do celoslovenskej základnej časti. Popradčanky si prvýkrát v sezóne zmerali sily s Prešovčankami. Tie patria medzi tímy, ktoré budú chcieť zabojovať o celkové víťazstvo v lige. Pre Popradčanky to nebol ľahký zápas, pretože doteraz hrali len proti súperkám, ktoré namajú až takú kvalitu, aby Popradčanky poriadne preverili.

V Popradskej bráne stála Jana Budajová, ktorá za svoj chrbát pustila len jedne puk. „Dôležité sú tri body. Shootout je len čerešničkou na torte. Baby mi pomohli, ako vždy a ja som pomohla im, ak sa dalo. Čakala som zaujímavejší zápas, ako to bolo doteraz a tak aj bolo,“ povedala po zápase brankárka Popradských líšok.

Spokojný bol po zápase aj domáci tréner, ktorý vedel, že Šarišanka môže jeho hráčky potrápiť. „Oba tímy boli psychicky málinko preexponované. Tá uvoľnenosť hlavne z našej strany tam chýbala. Ale dievčatá zabojovali. Vedeli sme, že zápas sa bude lámať v druhej časti, čo sa aj potvrdilo. Po vylúčení Novetnej sme pochopiteľne museli zostavu zredukovať. Záver vyznel v náš prospech, aj keď opäť hovorím, že ten psychický tlak bol trocha väčší, pretože dievčatá vedeli, že je to náš momentálne najsilnejší súper. Ale neviem čo bude v play-off. Ako sa k tomu postaví Spišská Nová Ves a ďalšie tímy. Ale dievčatám treba poblahoželať,“ zhodnotil zápas tréner Milan Skokan.

ŽHK Poprad – ŽHK 2000 Šarišanka Prešov 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Góly: 14. Gorecká, 16. Wieczorek, 58. Staroňová, 60. Čulíková – 46. Dzurinová

Popradské líšky - ŽHK 2000 ŠARIŠANKA Prešov
33
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM