Peter Handzuš Hokej

Popradské líšky opúšťa Kamila Wieczorek: Legionárka sa rozlúčila štyrmi gólmi

Pred úvodným buly sa vedenie popradského klubu poďakovalo za služby poľskej legionárke Kamile Wieczorek, ktorá odchádza na skusy do dánskeho Hvidovre.

Ilustračný obrázok k článku Popradské líšky opúšťa Kamila Wieczorek: Legionárka sa rozlúčila štyrmi gólmi
Foto: Peter Handzuš

Poľská legionárka v službách Popradu a zároveň poľská reprezentantka Kamila Wieczorek sa rozhodla využiť ponuku dánskeho klubu, ktorý si ju všimol počas zápasu poľskej reprezentácie v tejto krajine. “Do Dánska som sa dostala tak, že sme tam hrali s poľskou reprezentáciou, jedna spoluhráčka tam potom išla hrať a nakoniec zavolala aj mne, že ma tam chcú tiež,” vysvetlila Kamila jednoducho jej prestup do Hvidovre.

Že sa jej z Popradu nebude po skoro troch rokoch odchádzať ľahko priznala, no vyjadrila sa ako pravá profesionálka: “Spoluhráčky mi budú chýbať, ale treba ísť ďalej.”

Popradské líšky - MHK Martin
80
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Tréner Popradských líšok neskrýval, že Kamila bude Popradčankám chýbať. Ale takisto si uvedomuje, že pre talentovanú hráčku je dobré vyskúšať aj iné ligy. “Je nám ľúto, že Kamila odchádza, lebo dá sa povedať, že je to naša kľúčová hráčka a bude ťažké ju nahradiť. Máme už síce vyhliadnutú náhradu opäť z poľských vôd, ale uvidíme, ako to dopadne. Chceli by sme trocha vykompenzovať takúto citeľnú stratu. Do Vianoc by to malo byť jasné,” povedal Milan Skokan.

Popradské líšky v sobotu bez problémov zdolali dievčatá z Martina vysoko 11:0, no nebyť vychýlenej mušky v úvodných pätnástich minútach zápasu, skóre by mohlo byť aj vyššie. “Jednoznačný priebeh zápasu. Až na ten začiatok, keď sme nemohli dať gól, diavčatá zahrali veľmi dobre kombinačne. Nakoniec prišli aj góly a víťazstvo je zaslúžené. Možno mohlo byť aj vyššie, ale spokojní sme aj s tým čo máme,” zhodnotil zápas tréner Milan Skokan.

Popradské líšky – MHK Martin 11:0 (3:0, 4:0, 4:0)
Góly: Wieczorek 4, Novotná 3, Gaborčíková, Majeríková, Šulíková Bianka, Gorecká

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM