Martin Sýkora Hokej

Popradské líšky v druhom finálovom zápase prehrali: Séria bude napínavá

Popradské hokejistky bojujú o ďalší majstrovský titul. Vo finále proti Prešovu najprv dokázali zvíťaziť, ale v druhom zápase na súperky nestačili. Séria pokračuje.

Ilustračný obrázok k článku Popradské líšky v druhom finálovom zápase prehrali: Séria bude napínavá
Foto: Alojz Handzuš

Hokejistky ŽHK 2000-Šarišanka Prešov zvíťazili v nedeľu v druhom zápase finále play off extraligy žien na ľade Popradských líšok 2:0 a vyrovnali stav série na 1:1. V poradí tretí zápas série, ktorá sa hrá na tri víťazstvá, je na programe v sobotu 18. marca na zimnom štadióne v Prešove.

Popradské líšky – ŽHK 2000-Šarišanka Prešov 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Góly: 24. Hajniková (Sedláková), 60. Durániková (Fortunová, Hajniková). Rozhodovali: Valach – Kúdeľová, Paulíny, vylúčené: 6:7 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 350 divákov. (stav série: 1:1)

Popradské líšky - ŽHK 2000 - ŠARIŠANKA Prešov
24
Galéria
Foto: Alojz Handzuš

Ivan Bednár, tréner Popradských líšok: „Vo finále extraligy žien sa stretli dva momentálne najlepšie tímy .Vedeli sme , že nás čaká ťažká séria a na to sme aj dievčatá upozorňovali, že budú rozhodovať maličkosti a pri takto vyrovnaných tímoch aj kúsok srdiečka. Do prvého zápasu sme vykorčuľovali lepšie ako náš súper , hrali sme aktívny hokej s častou streľbou a myslím si , že sme si víťazstvo zaslúžili. Druhý zápas sme vôbec nezačali dobre a hneď v úvode sme ponúkli súperovi zbytočným faulami pomali dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov a aj keď sme sa ubránili, súpera sme“ posadili na koňa." Prešovčanky začali dobre korčuľovať a nám sa akosi nedarilo dostať sa do tempa. Dopúšťali sme sa individuálnych chýb a po jednej z nich sme inkasovali gól , ktorý sa neskôr ukázal ako víťazný. V závere sme sa ešte pokúsili o hru bez brankára no nepodarilo sa nám vyrovnať a inkasovali sme do prázdnej bránky…Je to jedna jedna, ale myslím si , že je v silách nášho mužstva vrátiť požičané súperovi. Určite stále ideme za svojim cieľom."

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM