Peter Handzuš Hokej

Popradské líšky v príprave proti mladým Poľkám: Dva zápasy, dve výhry

Cez víkend odohrali Popradské líšky na zimnom štadióne v Poprade v rámci prípravy na novú sezónu dva zápasy proti poľskej reprezentácii.

Ilustračný obrázok k článku Popradské líšky v príprave proti mladým Poľkám: Dva zápasy, dve výhry
42
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Pod Tatry už niekoľko rokov prichádza hrať prípravné zápasy ženská hokejová reprezentácia Poľska. Tentoraz to boli dievčatá z U18. “Do Popradu chodíme na sparing zápasy už niekoľko rokov, máme s klubom veľmi dobré vzťahy. Testujeme tu dievčatá pre národný tím do 18 rokov. Čo sa týka zápasov, nemôžeme byť spokojní, keď prehrávame. Ale dievčatá z osemnástky ukázali, že vedia bojovať. Neprehrali tu veľkým rozdielom, a ani tu nemáme najlepšie hráčky z reprezentácie do 18 rokov, pretože sú na sústredení so seniorkami. Myslím, že môžeme byť spokojní. Ak by sme prišli v tom najsilnejšom zložení, tak by sa nám možno niečo podarilo vyhrať,” zhodnotil prípravné zápasy v Poprade tréner poľskej ženskej reprezentácie do 18 rokov Grzegorz Klich.

Slová poľského trénera o dobrých cezhraničných vzťahoch potvrdil aj domáci tréner Milan Skokan, ktorý bol na lavičke bez svojho kolegu Ivana Bednára, ktorý v rovnakom čase viedol poľskú reprezentáciu na zápasoch v Budapešti proti Maďarsku. “Poprad má s poľským zväzom veľmi dobré vzťahy. Aj teraz sme im dodali trénera reprezentácie žien, môjho kolegu Ivana Bednára. Snažíme sa vychádzať si v ústrety v prípravných zápasoch a verím, že to tak bude aj pokračovať,” povedal popradský kouč Milan Skokan.

Foto: Peter Handzuš

Keďže to boli prvé prípravné zápasy Popradských líšok a pre niektoré dievčatá aj prvé minúty na ľade, s hodnotením výkonov bol domáci tréner opatrný. “Na tieto dva prípravné zápasy sa miestami dalo pozerať, miestami nie. Prišli dievčatá, ktoré s nami netrénovali cez leto, vlastne ani tu chvíľu, čo sme na ľade a bolo vidieť, že ich príprava je veľmi slabá. Čaká nás ešte veľmi veľa tvrdej práce, lebo náš cieľ je jasný – popasovať sa o dobré výsledky v lige,” konštatoval tréner Skokan.

Popradské líšky majú v posledných sezónach vo svojích radoch vždy nejakú legionárku. Výnimkou nie je ani nastávajúca sezóna. Tentoraz sa na skúške pod Tatrami objavila aj brankárka z Ukrajiny. “V sobotu nám chytala Ukrajinka Natália Kozačuková. Vyzerá byť šikovná. Zostať u nás by mala aj poľská útočníčka Kamila Wieczorek a snažíme sa získať ešte jednú šikovnú poľskú dievčinu. Ak by sa nám to podarilo, myslím, že by sme mali veľmi silný tím,” dodal tréner Skokan.

Popradské líšky – Poľsko U18 3:1 (sobota)
Góly: Staroňová 2, Novotná – Błaszków

Popradské líšky – Poľsko U18 4:2 (nedeľa)
Góly: Staroňová 2, Kapičáková, Žitňanská – Wybiral, Wrona

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM