Ľubomír Hudačko Kultúra

Popradské Rozprávkové víkendy počas marca: Deti uvidia Danku a Janku či Ďura Truľa

Obľúbené predstavenia pre deti sa v Poprade pravidelne tešia veľkému záujmu. Pripravený program je aj na najbližšie štyri nedele počas marca.

Ilustračný obrázok k článku Popradské Rozprávkové víkendy počas marca: Deti uvidia Danku a Janku či Ďura Truľa
Zdroj: TASR/František Iván

Ďuro Truľo

3. marca od 10.00 hod. v Dome kultúry Poprad

Kúzelno – čarovná rozprávka o tom, ako hlúpy junák Ďuro zmúdrel. Ďurova mamička by najradšej svojho syna oženila, lebo Ďuro „celé dni nič nerobí, len sa napcháva.” A tak vyprevadí Ďura s dobrými radami na vohľady za Aničkou. Anička je krásne dievča, no chudobné a ešte k tomu sirota. No nie je len obyčajné dievča. Pozná rôzne múdrosti a takisto čary, vďaka ktorým z hlúpeho Ďurka, postupne urobí múdreho junáka Ďura.

Danka a Janka

10. marca od 10.00 hod. v Dome kultúry Poprad

Danka a Janka sú dvojčence a sú ako jedna. Sú také rovnaké, že keď sa Janka pozrie do zrkadla, nie je si istá, či vidí seba alebo sestru Danku. A keď sa Danka pozrie na Janku, nevie naisto, či vidí sestru alebo seba v zrkadle. Stále sa však škriepia, ale keď treba, vedia ťahať za jeden povraz. Detskí diváci sa dozvedia o ich stretnutí s medveďom Demeterom, uvidia ako ich vystrašila zlá papierová Gevenducha, prekvapil človiečik z budíka a Danke dokonca narastie sloní chobot.

Guľko Bombuľko

17. marca od 10.00 hod. v Dome kultúry Poprad

Pôvabný rozprávkový príbeh o Guľkovi Bombuľkovi, ktorý vypadne z košíka starej mamy a zakotúľa sa na dvor. Najlepšou priateľkou Guľka Bombuľka sa stane sliepočka Pipka. No nie všetci z dvora sú naozaj úprimnými priateľmi. Taká prefíkaná mačka Líza si brúsi zuby na všetku jeho vlnu a takmer ho pri tom celého rozpára. Guľko Bombuľko so zvieratkami z dvora zažije veľa veselých a dobrodružných príhod.

O múdrej dievčine

24. marca od 10.00 hod. v Dome kultúry Poprad

Veselé činoherno – bábkové rozprávkové predstavenie s takmer detektívnou zápletkou, bábkami a pesničkami o pracovitej dievčine, ktorá svojou múdrosťou zachráni kráľovstvo. Predstavenie o minulosti, ktoré sa však veľmi dotýka súčasnosti.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM