Samospráva

Popradské škôlky budú otvorené aj počas prázdnin: Platí však jedno obmedzenie

Materské školy v pôsobnosti mesta budú k dispozícii pred aj medzi sviatkami. Ako to bude fungovať?

Ilustračný obrázok k článku Popradské škôlky budú otvorené aj počas prázdnin: Platí však jedno obmedzenie
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Materské školy (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Poprad budú v čase vianočných prázdnin k dispozícii predovšetkým zákonným zástupcom, ktorí to nevyhnutne potrebujú. Informovala o tom radnica na svojej webovej stránke s tým, že od 21. do 23. decembra budú otvorené všetky MŠ v obmedzenom režime podľa rozhodnutia riaditeľa školy.

Uzavreté skupiny

Ako ďalej ozrejmila samospráva, podľa vyjadrenia generálnej riaditeľky sekcie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR je možné vytvárať skupiny zmiešavaním detí v materskej škole – aj z rôznych materských škôl. „Skupiny musia byť zachované počas celého týždňa a nie je možné ich dopĺňať. Počet v nich môže klesnúť, ale nie sa zvýšiť. Ďalší týždeň môžu byť iné skupiny. Je to pre prípadné dohľadanie kontaktov,“ vysvetlilo mesto.

Aj medzi sviatkami

V čase medzi sviatkami, teda od 28. do 31. decembra bude otvorená iba Materská škola na Záborského ulici a v nej bude zberná trieda pre zákonných zástupcov, ktorí to nevyhnutne potrebujú. Aj tu platí podľa radnice možnosť vytvoriť zmiešanú triedu, ale tá musí byť v rovnakom zložení zachovaná do 31. decembra.

Od 4. januára 2021 budú otvorené všetky materské školy v takom režime ako od 21. – 23. decembra,“ dodala popradská radnica.

Foto: Ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM