Martin Sýkora Futbal

Popradskí druholigisti na víťaznej vlne: Trojbodová radosť na západe Slovenska

FK Poprad sa postupne derie v druholigovej tabuľke vpred a stáva sa čiernym koňom súťaže. Stúpajúcu formu Podtatranci potvrdili víťazstvom v Novom Meste nad Váhom.

Ilustračný obrázok k článku Popradskí druholigisti na víťaznej vlne: Trojbodová radosť na západe Slovenska
Foto: Peter Handzuš

Výborný nástup do druhého polčasu rozhodol o trojbodovom zisku popradských futbalistov v zápase 12. kola druhej ligy v Novom Meste nad Váhom. Po bezgólovom prvom polčase udreli hostia v rozpätí piatich minút hneď dvakrát. V 50. minúte vybojoval loptu v strede ihriska Gallovič, ktorý do úniku vysunul Kukoľa a ten s prehľadom obišiel aj domáceho brankára Fabiána a otvoril skóre. "Druhá polovica prvého polčasu nebola z našej strany dobrá. Dobre sme naskočili do druhého polčasu, pomohli nám dva rýchle góly. V prvom polčase sme sa prispôsobili hre súpera. Tréner v šatni trochu zvýšil hlas a myslím si, že nám to pomohlo,“ uviedol pre klubovú stránku stredopoliar FK Poprad Dávid Gallovič.

V 55. minúte zvýšil na 2:0 pre Poprad svojím premiérovým gólom v druhej lige Denis Jančo, keď jeho priamy kop sa zastavil až v domácej sieti. „Tréneri vždy hovoria, že štandardné situácie z boku treba vždy kopať na bránu. Nemusí to nikto tečovať a padne to tam. Mne to teraz takto vyšlo, hoci som to paradoxne ako pravák kopal z pravej strany. Chalani tam urobili zmätok a nikto sa toho nedotkol. Som rád, že som prvým gólom v lige pomohol k trom bodom,“ potešil sa šťastný strelec.

Foto: Peter Handzuš

Popradčania síce začali dobre, no v prvom polčase nehrali to, čo sa od nich očakávalo. Prispôsobili sa hre svojho súpera a až po obrátke prepli na vyšší rýchlostný stupeň. „Od súpera sme očakávali, že bude hrať v obrannom bloku. Aj v ostatných zápasoch sme sa presvedčili, že v tejto lige môže každý zdolať každého. Preto sme veľmi radi, že sme tu vyhrali. Tempo zápasu nebolo vysoké, často sa kúskovalo, veľa rozprávalo. V prvom polčase mali domáci jednu veľkú šancu. V druhom sme sa snažili hrať kolmejšie, dali sme gól, po ktorom sa hralo rýchlejšie,“ povedal pre FK Poprad hrajúci asistent trénera FK Poprad Stanislav Šesták, ktorý si počas polčasovej prestávky vymenil v šatni kopačky. „Ihrisko bolo dosť mäkké, preto som mal v prvom polčase inú obuv. Necítil som sa v nich ale príliš pohodlne, tak som ich vymenil za víťazné a pomohlo to,“ s úsmevom ozrejmil Šesták.

„Súpera sme chceli prekvapiť, vedeli sme, že je kvalitný. Prvý polčas sa nám to aj vcelku darilo. Škoda, že naše dve šance ostali nevyužité. V druhom nám trochu odišli sily a prejavila sa kvalita súpera. Na ihrisko prišiel druhý, fyzicky silný útočník, s ktorého bránením sme mali problém. Škoda dvoch gólov, ktoré sme inkasovali. Chalani napriek tomu odviedli na ihrisku dobrú robotu. Videl som tam dosť veľa dobrých vecí, z toho sa odrazíme,“ hodnotil tréner AFC Nové Mesto nad Váhom Dušan Kramlík.

Foto: Peter Handzuš

AFC Nové Mesto nad Váhom – FK Poprad 0:2 (0:0)
Góly: 50. Gallovič, 55. Jančo. Rozhodoval: Valášek, ŽK: Jurica (Nové Mesto), 390 divákov

Nové Mesto nad Váhom: Fabián – Jurica, Vlado, Šupka, Holíček, Mikuš, Bošanský (71. Ďanovský), Živčic (74. Mikeš), Kubrický, Lopušan (83. Gríger), Kosorín
FK Poprad: Malec – Hatok (46. Holiš), Hric, Palša, Urbanič, Kopúnek, Maťaš, Gallovič (67. Horodník), Jančo, Kukoľ, Šesták (86. Daško)

Foto: Archívne

Zdroj: FK Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM