Martin Sýkora Futbal

FK Poprad v plnej zimnej príprave: Skúsenosti na pleciach Zošáka

Podtatranský druholigista sa netají vysokými ambíciami. Tomu prispôsobil aj prípravu, ktorá okrem fyzickej driny zahŕňa aj zápasy. Tie začne FK Poprad tradične za riekou Moravou.

Ilustračný obrázok k článku FK Poprad v plnej zimnej príprave: Skúsenosti na pleciach Zošáka
Zdroj: FK Poprad

Popradskí futbalisti naplno zarezávajú v zimnej príprave. Po fyzickej záťaži postupne prídu na rad aj prípravné zápasy, ktoré odštartujú v Čechách. Medzi futbalistami neobľúbenú tvrdú zimnú drinu spestrí niekoľko prípravných zápasov. Už v priebehu najbližšieho víkendu sa Popradčania pobavia s loptou vo Frýdku-Místku, kde na nich čakajú úvodné zápasy Zimenej Tipsport ligy 2018. V skupine D budú súpermi FK Poprad tri české tímy. V sobotu si zmeria sily s domácim druholigovým Frýdkom-Místkom, v nedeľu s treťoligovým TJ Valašské Meziříčí a v stredu 17. januára s treťoligovým Prostějovom.

Po kondičke s loptou

„Cez víkend nás čakajú prvé dva zápasy v zimnej príprave. Prvoradým cieľom je vidieť nových hráčov a tých, ktorí sú u nás na skúške. Chceme, aby každý dostal v príprave rovnakú šancu, budeme sa snažiť, aby mal každý približne rovnakú minutáž. V každom zápase zabojujeme o víťazstvo. Chlapci majú za sebou náročný úvodný týždeň prípravy s ťažkými tréningmi. Uvidíme, ako to vypáli do výsledkovej podoby,“ uviedol pre klubový web asistent trénera FK Poprad Mikuláš Dvorožňák.

"V príprave zarezávajú už aj nové posily Lukáš Horváth a Štefan Zošák. „Sme radi, že sme vystužili káder takýmito skúsenými hráčmi. Na tréningu sa javia veľmi dobre,“ vysvetlil Dvorožňák.

Zdroj: FK Poprad

Do poľa skúsená posila

Štefan Zošák je novou posilou druholigového FK Poprad. Skúsený 33-ročný stredopoliar sa dnes poobede pripojil do zimnej prípravy bielo-modrých. S vedením klubu sa dohodol na dlhodobej trojročnej zmluve. „Všetko to odštartoval telefonát od Stana Šestáka, ktorý mi vybavil stretnutie s prezidentom klubu a manažérom A-mužstva. Ponuka od Popradu ma oslovila a dal som im slovo, že nad tým budem uvažovať. Do konca decembra som si nechal čas na rozmyslenie. Dohodli sme sa na trojročnej spolupráci. Presvedčilo ma hlavne to, že klub má vysoké ambície. Posledný rok a pol som bol mimo Slovenska bez svojej rodiny a chcem byť už doma. Veľkú rolu pri našom rozhodovaní so snúbenicou zohral syn, ktorý mal teraz 2. januára jeden rok. Keď sme si zvážili všetky plusy a mínusy, voľba padla na Poprad,“ doplnil rodák z Prešova, ktorý žije v Ružomberku. „Presvedčili ma aj vysoké ambície Popradu. Svojou trochou by som chcel pomôcť Popradu dostať sa do prvej ligy,“ poznamenal pre FK Poprad šikovný stredopoliar, ktorý reprezentoval Slovensko v mládežníckych kategóriách.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM